[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (49)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
我原本系想問點解系令狐沖吾系林平之
因為想講埋獨孤九劍個面
以後有無機會真系學辟邪/葵花?
機會不大
遲d比凡廢老捉住 應該有機會閹左路叔
吾知神候幾時先肯清算路叔。
— B —

我想了想後便再向晨兒說道「我們繼續吧。」晨兒點頭示好,接著又再度向我搶攻…

她同樣地是兩劍並發,一同攻向我…
雖是兩劍齊發,但劍路截然不同,一左一右,互補互助,晨兒保持著這玉女素心劍法的攻勢,而我也試圖破招,就這樣我們一直交手至入黑,我也沒能破到她的玉心素心劍法…
看來,這一天的練習之下,要馬上悟得破劍式的全部,實在也是不太可能。

隨著入黑,我便和晨兒先返回城內,免得在城外逗留了…
回到城內後,我本來有打算要不要去找一找南宮前輩,但對練了好幾個時辰,我和晨兒也消耗了不少體力,所以我們便決定直接返回客棧。
我倆一同回到房間,不過這晚上我倆都是累到非常,故此我們便直接用了晚飯,然後就一直休息到第二天了。

而第二天一早,晨兒還沒起床,我便先醒了過來,然後讓惜兒留個口信,告訴晨兒我先出門了,對練與否的事看情況再辦,接著我便回到神侯府找南宮前輩了。

---明日無選項 自動連載 待續---
係咪朝早有人問諸葛廢老幾時清算
到夜晚依家就開始清算路叔
結果睇黎都係自動轉選項C
話說
路叔次次都輸比咕咕
咕咕其實有冇諗過自己點解仲要聽路叔指揮
順便講下三條路線結果

A. 讓晨兒放水 先用一套劍法迎戰
路仔成功以劍法分別破到全真劍法同玉女劍法
對破劍式有進一步了解
---
B. 繼續對練
如正文所示 練到力盡都得唔到咩結果 對練算係失敗而回
---
C. 暫且罷了 明日再去找南宮前輩求招
保留體力 進入同咕咕休息散步既路線

冇叫條女放水
保留咗所剩不多嘅自尊
Once a Beta male, always a beta male

主角雖然輸咗,但係佢樽鹽重喺度
所以一直都話賣走咕咕佢地兩母女最化算
咕咕遲早有日會發現自己勁過路叔
到時夾硬用武力綁佢返古墓
電梯學徒人工低:「看更都睇我哋唔起!」
https://lih.kg/3432913
樓豬果陣有冇睇唔起人
樓主有事 是日停更
從不支持賣女
完全唔合理
入鄉隨俗
班土著見你咁尊重女性覺得你痴撚線
做 sheep 都係 beta male
返古代仲對d女咁客氣
你女拳上腦beta入血啦
特別啲先可能係 alpha male
但係平凡就一定 beta male

主角咁多女擺明 alpha male , 賣女唔符合人設
但係廢過女人有啲唔掂
主角要加油
殺人放火詐騙綁架偷竊背叛都做過哂根本大惡人
你認真諗下咁紳士先唔符合人設
心狠手辣係咕咕仲信佢果陣乘機北冥吸乾
將兩母女玩到厭果陣再賣走就perfect
其實古代中國應該文化水平同智識水平 比起現代中國高
只係科技未發展到現代
咁你又諗多咗了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞