[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (49)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
— A —

霜兒沒有回應甚麼表情,也像是沒有甚麼感覺一樣,於是我沒說半句,直接便緊抱著她…

「仁甲…」霜兒的語氣之中,感覺帶著些許悲哀一樣…
見狀我便更抱緊了她,再輕聲說道「不管如何,你在心裡總是會佔一席位的。」
霜兒沒說半句,只是靜靜的倚靠在我的肩上…
我們就這樣不說半句,在原地抱著了好一陣子,接著霜兒才緩緩鬆開我,說道「我今天有點累了,仁甲你先回去吧?」
我輕輕一笑,摸了摸霜兒的頭答道「嗯,霜兒你好好休息吧,別胡思亂想。」然後我便先離開霜兒的房間了。

離開霜兒房間後,一個下人急忙地向著霜兒的房間跑來…
正當我以為他是急著要找霜兒之際,他開口便喊道「路少俠!」
「嗯?」
我疑惑地停下了腳步,而那個下人便走上前來說道「路少俠,諸葛神侯有事想找你,希望你到大殿一聚。」
「找世叔…?說起來,你是怎麼會來這裡找我的?」我不解地問道。
「神侯想要找路少俠你,而又正好有人看到霜兒姑娘和路少俠你一同回府,所以神侯便派我來這裡找你了。」下人答道。

「原來如此,那…」

A. 去
B. 唔去
A
中伏
基本上任何人搵路仔你都話係中伏架啦
A
A
將路叔拿下問罪
A
B
係伏喎 冇啦啦要做義工
因為路叔惡貫滿盈除咗強姦乜都犯曬
代入角色就即刻feel到路叔日常有幾作賊心虛
教你咁多嘢點會仲想殺你
做咗咁多仆街嘢比人收皮好正常
做咩諗到主角咁衰

嚴重罪行都冇乜犯過
呃撚左神候府咁多次 又係羽墨好食好住有工人跟出跟入 同明教四大動物交惡 神候係洛陽果陣已經試緊路叔 一早比人當左25啦
殺人放火盜竊綁架詐騙全部做哂都叫冇乜犯過
你又女拳上腦淨係覺得強姦女性先算係犯罪呀?
認真討論下
「殺人放火盜竊綁架詐騙」
呢D野根本全部係現代社會咁和平先會咁確切係犯罪
打緊仗期間 呢D根本基本到仆街 而家俄烏打緊都一大堆呢D咁既野啦
更何況路叔仲要係專做「秘密任務」既人
可以講得出「為求目的不擇手段」先係佢正常做法

我係神侯 不知幾開心有個咁既人比自己用
你話尿壺論 覺得唐國收皮 神侯佢地就會郁鳩路仔都合理
就同任我行搞鳩令狐沖既道理一樣
但而家 點會得閒搞鳩佢
要佢幫手做呢做路就有機會
所以
強姦都係好合理嘅事
仲係最快打開女目標心防嘅方式
唔應該避而不用
古代打仗你試下唔比d手下姦淫擄掠
即刻反你枱
所謂令行禁止其實只係唔好玩到放火屠城
係現代美化到好似玩世紀帝國咁指揮d人直衝送死都冇所謂
強姦反而係非必要
姦左條女令佢屈服只係理想結局 唔一定成功
反而過度污名化
乜行動都有機會係理想結局唔一定成功㗎啦
行多步姦咗d女起碼保底自己有得爽
Moral is what makes human a human

做主角做到隻禽獸咁值得咩
但係世叔仲教佢一槍喎
真係中哂女拳左膠毒
殺人放火盜竊綁架詐騙一早做齊哂已經係禽獸好耐
正所謂債多不壓身
再多埋強姦都唔影響
嗰啲叫做有目的性

強姦除咗自己享樂之外,冇人得益

同埋主角係主角,要溝一定溝到

冇必要強姦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞