邊度買lab grown diamond好

353 回覆
12 Like 13 Dislike
終於明白點解啲人會用名牌A貨嚟比喻lab grown原來有人買lab grown嚟扮天然
我嘅話如果世界上冇lab grown依樣嘢我都唔會買天然
太overprised
但lab grown幾萬蚊閃閃哋做首飾我又覺得幾抵

上面有人話淘寶 淘寶幾蚊嗰啲有咁閃咁靚咁襟用我都想買呀
我老公結婚嗰陣時喺呢間買
見到上邊有隻癲狗亂吠
我想講:其實天然定培育都好,關你撚事咩?人哋女朋友OK咪得囉。
利申:我嗰隻一點幾卡 都係二萬幾 留返啲錢嚟去旅行開心啲
見親你呢d comment都忍唔住笑 大把假勞整到真嘅一樣唔係玩開嘅根本唔識分,咁你係咪會笑鳩買真勞個班傻閪會唔會日日貼埋張card cert係個頭度話比人知佢個隻係真勞,然後水人買假勞?
1. 你邊隻眼見到我笑鳩人買天然鑽? 我淨係話個白卡婆

2. 點解lab growth=假勞?

唔好衝岀嚟柒
「你記得貼埋證書係你頭度 話比人知你買天然鑽」自己講過乜都唔記得
其實重點係對男人黎講
條女收貨就得

好簡單,目標1.5卡
A貨唔收
超A收
天然收

然後超A平啲

講條白卡婆就代表全部人?
個癲婆怕d人分唔到佢粒石 咪叫佢帶埋證書出街囉
至於你第二點:

- 天然同lab的確形成時間好唔同,呢個亦都係兩者價值所在
- 賣lab個d話兩樣野一模一樣姐,你真係信?咁你覺得GIA係點分兩樣野呢?
- 每間鑽石鋪都有部機scan d石,一scan就分到兩者

所以原理上,lab又真係係到扮天然鑽wor
咁佢又邊到話佢好驚人地分唔到佢粒石啊? 比條link黎?
其實唔一定要
老婆想要架咋

有錢我寧願買金

本身鑽石就係局住比奸商搵笨既野黎

人工造到個結構已
經證明鑽石係冇價值
關假勞撚事 假勞犯法野
一直用LG=A貨 混淆視線

唔可以話LG係天然鑽既substitute?
其實lg 天然都唔值幾萬
買乜石既都係做傻仔

只係局做傻仔啫

Lg條女接受到咪蝕少啲囉
咁要睇下人地點定義你個「substitute」啦,有d講到LG戴出黎望落咪同天然鑽一樣,唔比張cert人地睇都唔知啦,咁嘅心態咪同用A貨扮大袋一樣囉,當然你可以大我話:「吹我撚脹啊都唔犯法」。再者啊,你話LG係天然嘅substitute啊嗎,咁莫桑都可以係天然鑽嘅substitute姐?點解一定要用LG?因為夠似?咁咪又係用天然鑽嘅標準黎搵野扮大袋
你鐘意打稻草人咪比你打 一定係扮大袋?
正如有啲有錢人會用A貸 你會唔會話佢扮大袋?

人哋可能唔想比珠寶商搵笨呢 用marketing手法mark up d天然鑽
同一個價錢 買粒靚啲既唔好?
唉最好就唔好比我講中係扮大袋啦係咪打緊稻草人心照啦,隔黎post有得你睇

有錢人用A貨的確係扮大袋啊,佢之後用錢撻落我塊面我都係咁話。但你咁講即係你都默應lab係A貨?

Mark up呢樣野比人講左十世,唔好講鑽,市場上有咩野唔係比人mark up。咁我想問你覺得一粒鑽實質應該值幾錢?你又知lab冇比人mark up?

「同一價錢買粒靚d」莫桑仲平啦淘寶幾蚊一粒又大又閃又靚
其實lg應該邊度買都無所謂 反正一定唔係血鑽唔使介意來源
幾時默認lab係A貨
係你講:咁嘅心態咪同用A貨扮大袋一樣
而家講緊心態ok?
買天然鑽 真勞咪一樣可以扮大牌
地盤佬跟車帶勞一樣比人講

莫桑成份 硬度 顏色 同鑽石一樣?
係啊講心態

但你理得我係咪有錢,我用真金白銀買天然鑽同真勞都係用A貨扮大袋咩?

「成份 硬度 顏色 同鑽石一樣」屌講到尾咪又係用天然鑽把尺黎搵野扮佢 lab最似佢啊嗎,啊sorry係一樣,呢個講法我聽到出耳油 咁呢個心態又係點呢?
其實都冇話扮唔扮咩大袋

只係唔想比奸商局賺咁多
而條女又要接受到

粒石又唔會賣 只有紀念性質既野

咪攞個平衡囉
平d又接受到, 冇話扮唔扮大袋
本身就係鑽石 洗乜扮佢
鑽石個selling point係咩?質地堅硬、不會損壞的特質,傳達了「永恆」的象徵?
Lab growth就唔係?

真金白銀就唔可以係扮大袋? 用曬成副身家買奢侈品
唔係仲好咩?好平就可以買到一件靚首飾
定係d 人買鑽係為左第日可以賣出去,even 係求婚戒都賣?
上面我已經講左兩者價值分別係邊,你自己追黎睇,你唔接受我都冇辦法。

真金白銀買真野扮大袋同你用真金白銀白買A貨(或者用你個term “Substitute”)扮大袋兩個層次黎wor清
扮大袋就扮大袋
仲要分唔同層次
七孔流血還七孔流血 死還死呀?
買鑽石根本就完全ON9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞