邊度買lab grown diamond好

353 回覆
12 Like 13 Dislike
你呢段野我都睇到笑
你做珠寶架?
驚LG搶哂啲生意?
成個post我只係見到有個人買左天然鑽洗左一大筆錢 係咁數臭LG
事實上兩樣野成份係一樣
你覺得心意值幾錢咪自己簡
講乜呃人 你鐘意捱貴貨所以買平貨係呃人?
乜野logic
貴啲就真 平就係假
日本製Sony 先係真
大陸製嘅係假 係次貨 會比人笑 係呃人
嘩係啊我真係好驚LG會搶曬d生意 到時LG氾濫平到好似買橙咁買大家最鐘意
真 一係淘寶假鑽
一係買lab grown

買天然既真係on99
lab grown = 真鑽
天然 = marketing 天價真鑽

你買名牌都話有品牌價值
買天然鑽有d 乜?
有一日法拉利係大陸造平到賣十皮一部你一定要買黎玩下
我係淘寶買過(有分cheap 野同高級版既)
印象中買左$6000 兩卡
過到鑽石筆

其實我都唔係好理,戴黎玩下

本身有粒真石1.5卡,之後心郁郁又想買大d 去試戴假石。

現實上根本無人會眼甘甘望住粒石所以依家長期戴住粒假石,去旅行出街都唔驚會唔見

上面d 人都唔知有乜好嘈,人地買乜關你撚事咩。你出街見到假石你係咪夠膽笑鳩人粒石假呀
幾時有人話要扮天然呀?
戴養珠 唔通又要周圍同人講「我而條養架」
如果唔係就當扮天然
係唔係咁?
天然石 = 超溢價鑽石

真石 = LG 石 = 天然石

當然你有錢 買乜都得

但唔抵得人地平過你買一樣真石 真係好酸
如果係 100%一樣
我驚賣到無哂貨我買唔到呀
祝巴打同老婆開開心心
唔得架 啲親戚朋友會問架 (雖然我未聽過有人咁問)
而且你要主動同人講係LG
如果唔係你就呃人架啦
比人知又會比人笑架 (雖然我又係未見過有人笑)
D「成份」緊係一樣啦,放心你唔會買唔到,就好似lab grown咁你唔會買唔到 咁就抵玩啦,唔通條女上你車問你「Italy or China?」係Italy先上車咩。
班戇鳩仲要勁撚得閒追住屌樓主鐘意買乜關佢地鳩事咩
依家只係講緊天然石 同 LG 石 既價值

d 人扮乜野 係個人既行為

同 天然石/ LG 石既價值唔關事

個人行為有乜好討論
咩叫呃人先
大家都係鑽石

咁出街食雞扒飯
佢比雪藏雞扒 唔比新鮮雞我
佢係唔係呃我? 原來我成日比人呃
有你呢d客真係好 雪藏同新鮮都覺得係一樣
你真係覺得會無人買?
你證明到100%一樣,平成咁唔買黎玩吓?
一個買完覺得正 share出去
就吸引更多人買啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞