邊度買lab grown diamond好

353 回覆
12 Like 13 Dislike
咁出街食飯係咪碟入面每一樣材料個店員都要標明係雪藏定新鮮、日本定中國,唔係就係呃你?
覺得會有人笑 係你覺得者
我覺得鍾意買 天然又得 LG又得
個人選擇 無野好笑喎
好正,買完再係香港整托
餐牌寫 雞扒飯
比雪藏算唔算呃呀?
明唔明呀?
係呀 不過你覺得買LG=傻仔都唔係人
買粒石被你講到係騙子,清有料
宜家聽落好似係你知道間餐廳有雪藏雞有新鮮雞,揀後者個飯會貴一陪,所以你叫餐廳比雪藏雞你,你心諗:「都係雞姐咪一樣」。你連自己都呃埋
成班同個女人理論
你地係唔會贏到女人架
佢地係唔會錯架
人工製造 = / = 仿製
好多時,人工製造可以既天然更好

人工製造的鑽石與天然鑽石相比有一些明顯的優勢:

價格:人工製造的鑽石通常比天然鑽石便宜很多。這是因為人工製造的鑽石不需要進行昂貴且耗時的開採過程,並且人工製造的過程可以更有效地控制產品的質量和產量。

環境影響:開採天然鑽石可能會對環境造成重大影響,包括土壤侵蝕、生態系統破壞和大量的碳排放。相比之下,人工製造的鑽石的環境影響要小得多。

倫理問題:有些天然鑽石的開採可能涉及到人權侵犯和兒童勞動等問題。這被稱為"血鑽石"或"衝突鑽石"。人工製造的鑽石可以避免這些問題,因為它們是在實驗室中製造的。

質量控制:人工製造的鑽石的製造過程可以被精確地控制,這意味著它們可以被製造得非常接近完美,無需自然生成的鑽石可能存在的內在瑕疵。

買貴左咪算囉 係要出黎話比人知自己好酸
唔好又轉型話題

依家係講緊 鑽石 價值

點解一定要石 又係個人選擇/ 行為

個人行為 選擇 有乜好討論?

LG咁貴?
同樣價錢及4C下
LG同天然分別可以買到幾卡?
咁都可以嘈餐死條女接受到lab grown咪買lab grown , 接受唔到你都係要死狗咁買天然啦
幾時到男人話事
幾萬蚊?
宜家2卡LG石都係HKD13000
人地鐘意咪得囉,你理得人點解
大家都係鑽石, 點解唔比得?
定係虛榮心作祟, 否定咗物理上, LG係鑽石既事實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞