邊度買lab grown diamond好

353 回覆
12 Like 13 Dislike
認同,所以其實男人真係搵番男人好d簡單好多 唔通真係要d c6拎住天然同lab嘅molecular structure同班女人講「一鳩樣嫁炸傻閪」。
2卡LG跌到8千有找,同天然價差咁大我覺得買得過呀。

當然要買LG就要同另一半商量好先啦
如果話男人之間互相比較, 都唔會係粒石幾大, 天唔天然
呢d野比較完都唔會有成就感

反而如果係條女唔介意粒石係唔係天然呢d無聊野又唔會詐型

咁就真係值得其他男人羨慕啦
最好緊係條女乜柒都唔要戒都唔洗隻啦
係就真係唔駒呀

不嬲男人做呢d野都係為左滿足女人虛榮心

所以你先見到呢個POST,
男人好多都支持LG,
女人就話天然好過LG

其實咪又係虛榮心發作

粒鑽除左打卡果1日有咩用?
好正常嘅,一般巴打多數當砌機咁去睇粒石嘅spec。
隔黎post有人話做首飾靚靚啊
唔好意思咁多位
呢個post已經畀巴斯克蛋糕呢位傻閪騎劫咗

據悉佢十年前畀男朋友拎住粒3卡人造鑽石求婚
但同啲姊妹傾完嫌三嫌四反悔咗
條仔拎住隻戒指好快就另外搵到真愛

搞到樓主隻閪封塵到今日都冇畀人屌過
條傻閪好撚惡毒
一直說啲姊妹人造鑽就咪應承
點知當日有份嫌佢男友嗰個就嫁咗
仲要係戴人造鑽嫁!

所以大家真係唔好怪佢!
你係咪以為覺得淘寶貨都ok就代表你同超蓮一個level

sorry人地真正個隻戒指5.97卡,仲講明唔係粉鑽唔收

人地有幾百億嘅家底梗係有自信,你? 就憑你張gia證書?
其實你講到買人造鑽既男人係因為要面唔輸得係錯

因為最要面從來都係女人
男人貴D都買粒細既天然鑽咪又係因為個女人介意

粒鑽有鬼用咩, 拎黎打卡影相既一日道具

又唔保值, 窮到食麵包都唔信你會拎去賣啦

如果個女人唔係同人比較, 咁又點會介意人造鑽天然鑽呢D表面野
Vrai.com 先岩
你講得岩呀,
男人心態就係女人介意淘寶戒所以咪唔買囉
但個女人唔太介意人造鑽又做到打卡用途又平D, 咪係考慮範圍內囉

真係咁難明?
tldr
邊個癲睇邊個打多d字已經知
隨口up一句串你就以為人地有幾激動 ple
你講到唔介意淘寶又叫人淘寶,
自己咪又係上黎話自己收隻天然鑽跟住威威豬拎出黎睇唔起人造鑽

真係唔介意既, 你就唔係咁既態度啦
男人從來都係睇性價比
平D價錢又做到打卡用途就完

係女人先會拎黎同人比較
清咁講啦,又唔係個個女人純粹剩係為打個一日卡嘅(你指緊求婚嗎),我都見過大把女人結左婚之後都會鑽戒婚戒一齊帶,宜家市面大把呢類套戒賣,甚至大把客自己走黎要訂造鑽戒。要記住天然鑽石本身就係一樣奢侈品,唔理樓上幾多個講話係公司mark up定點,點講佢依然係,自然會有佢嘅伯樂。lab係永遠取代唔到天然鑽,賣鑽嘅根本係同時食緊兩條水,d客分得清楚就得。 所以聽親個d人問係咪驚lab嘅出現會搞到天然鑽收皮,我都唔知點應 你講得啱,男人著重實惠,女人係著重外觀同時又著重價值意義,但感覺呢到好多巴打都睇唔清呢樣野。由佢地一開始就強調兩粒野成份一唔一樣就知。
岩呀 , 所以最後都係睇女友/老婆想要咩囉,
佢話要天然都要死狗買架啦, 唔通佢唔鍾意都質隻人造比佢咩

不過唔介意人造鑽既女人我個人心裡會再幫呢個女人加分囉
求婚就點都買真鑽,最緊要表誠意,Budget有限就細D色水差D,聽人講乜保值果D就廢話黎,除非幾十卡去拍賣,否則1/2卡內都係二手賤價。
婚後就得閒送下莫桑右、蘇聯石,有牌子子設計的飾品,平日粗帶玩味仲過引。
女人結婚前就想你洗錢送禮物,禮物越多感覺越有誠意,婚後就唔想你洗錢,洗得越少買野越好,最好成份糧直接比佢做家用。
威威豬係從你態度睇出黎既

我個人就覺得冇咩好威, 從來鑽呢樣野係心目中只有打卡用途同價值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞