邊度買lab grown diamond好

353 回覆
12 Like 13 Dislike
等於你幾百年前d人用左N年先起到間巴黎聖母院,同你宜家用科技用同一種物料用十年去起一座一模一樣嘅聖母院係唔同。後者永遠冇可能「substitute」到前者。
唉你要咁撐個飯蓋咪咁撐囉,係啊買lab買真鑽個個都可以扮大袋嫁,我話「唔係我窮啊係睇唔撚起d鑽石所以一粒都唔買」都係扮緊大袋嫁咁樣你滿唔滿意?
其實樓主都無理過佢
邊個死雞撐個飯蓋
拎個九唔搭八既野出黎做比喻為
substitute個文物?
樓主真係好慘, 明明開post得一句, 講到明唔駛推天然
但成個post都係條傻婆係度推天然
無人答你邊間LG好
之前有friend買過依間, 話服務唔錯
我係CD-ROM,未撚結婚既,亦未有計劃求婚住。

但係你都幾撚on9,睇完你講野都幾影響我呢一分鐘既心情,原來出面啲女係咁諗嘢。利申,我唔知你老公送俾你隻所謂VCA/Tiffany/Cartier 天然鑽幾錢,但係我相信我輕鬆買得起。

睇到你講嘢其實令我更加珍惜我女朋友,因為如果我散左似乎就係同你啲咁既膚淺港女一齊。你幾靚都無用。

如果你結左婚,我祝你老公早日出軌
個意義咪就係純粹完成個儀式囉
講咁耐你都講唔到天然石同lab grown意義上有咩分別
咁你由頭到尾講剩係識講lab同天然鑽成份特質啊嗎,我咪用巴黎聖母院用咩料起、起完個樣係點、起左幾耐然後對比我現代用同一隻料複製一個但我係用科技同起快十陪同你講,你唔係真係覺得兩座野係同一樣野啊,兩座野點起用左幾耐起已經反映個價值啦,我理撚得你文化唔文化野。天然鑽開始醞釀個陣你祖宗連粒豆都未係,lab幾個禮拜就搞掂,呢樣野已經足夠分到兩者,而且咪就係個selling point永恒不變囉。你唔care剩係覺得兩樣野外觀成份咪又一係同一樣野,肉眼睇邊撚個知,咁我都真係冇辦法。你上面話「Lab咪又係堅固永恆不壞」,你敢唔敢寫包單同我講過多一兩個世紀會係咪真係唔壞?當然你都可以串鳩我「個陣你都死撚左啦邊個知」,咁呢個我都係冇你辦法
你google search到個幾間,樓上鋪溢價會低d,街鋪始終交租會貴些少。
你可以去哂咁多間睇邊間sell得你舒服d
唔明點解啲人對lab grown咁反感
拎其他石同碳做比喻
Lab grown講緊化學/結構都係同天然鑽係一樣
簡單啲講 大家都係真鑽石
有條癲婆手上有隻2卡天然鑽
佢怕其他人用平好多嘅價錢都買到睇落同佢無分別嘅lg
咪係咁水人買淘寶囉
佢目的就係要你一係嘔同佢一樣咁多錢出黎買天然鑽
一係就用假到爆嘅莫桑等佢有返d優越感

我保證如果有人真係用莫桑求婚,呢條癲雞一定第一個衝出來笑7人
sorry 原來你真係on撚鳩既
1.永恒不變係指個堅固程度 如果唔變既話 何來變出個鑽石?
2.成份一樣 原子結構一樣 何來天然鑽唔壞 LAB會壞 睇怕你都冇讀過chem
3.唔鐘意鳩用比喻 我係咪都可以話天然鑽=去圖書館揾資料: lab=上網google ? 你鐘意去圖書館用左幾耐資料係你既事 你覺係咁有價值 都吹你唔脹
言下之意
就係所謂優點就係可以喺名牌度買到
咁即係買緊名牌定買鑽石
可能你get錯左我諗佢係講緊天然鑽石嘅年齡
即係買得鑽石都係貪佢背後個意頭
買LG可能你對佢個愛仲耐過粒LG鑽石
成件事都唔同哂
優點咪就係睇下你追緊條女要咩囉講到攰啦大佬,條女(或者你自己)鐘意咩咪買咩
是撚旦啦我認輸算啦 諗諗下賣lab其實都幾好咁多人受
其實買天然鑽咪又係扮大袋
真係有錢又洗乜靠粒石幾大 幾天然去表現出黎

會計較呢樣野既人本身個心態就係想show off
嗯嗯千祈唔好計較,唔好為左show off又冇錢買粒二三流嘅就得

日日掛住張GIA喺心口同人講真鑽
我又真係唔會計較

多數男人都唔會同人比較呢D無聊野
考慮既只係女人接唔接受同要蝕幾多比班奸商

係得女人先咁鍾意同人比較呢樣比較果樣然後心理唔平衡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞