邊度買lab grown diamond好

353 回覆
12 Like 13 Dislike
你走入去Chaumet Harry Winston叫人地幫你隻求婚戒配粒Lab囉
其實點解要驚俾人覺得窮
我擺到明窮
天然鑽同培育鑽成份根本一樣
一般人唔睇證書冇乜可能分到

果d乜保值仲哂氣 二手天然鑽根本就冇市場
呢個BRAND係全球最大鑽石商DE BEERS出既
佢有隻高階版不過貴差唔多一倍
不過我認為冇乜必要, 普通版性價比高D
6千幾即係10分1價錢買到1卡真係抵到爛
唔洗理上班個友係度廢嗡, 又話假又話剩
你買天然鑽一開始都要比100%+ 溢價
二手價係原價一半都冇, 即係一半以上比珠寶商賺左
佢地仲要沾沾自起做傻仔就由佢地
細卡天然鑽石根本唔罕有唔保值
宜家你用10分1價錢買到同一樣野佢地心裡緊係唔平衡
就係假到唔需要認真睇
一睇就知唔係真鑽石
咁你唔好搞咁多野啦搵枝筆畫粒戒指係自己隻手到咪算囉,lab加埋個托都要皮幾嫁,慳埋佢算啦
你識唔撚識,越大卡越高spec天然鑽越冇二手市場 (利申:唔代表我支持賣左隻求婚戒)
你唔係拍賣行度賣就緊係冇2手市場啦
1卡2手價係原價1/2到
但2卡2手價已經去到1/4-1/5
你個粒咩石要拎去拍賣行咁巴閉啊?
多謝巴打,女友話lab grown就得,留返錢去旅行
我冇發老皮鬧人
而我上面講既野係100%現實發生緊野
我冇睇唔起淘寶,只係淘返黎唔洗專家驗,係普通人肉眼已經分辨到
Cls 又一班人話LG係假
咁珍珠 養珠又係假? 但無人咁講喎

講講吓又講chanel 袋
大佬鑽石有牌子架?
如果要講GIA cert, LG都有GIA啦
都唔明做咩咁撚反LG
鍾意咪買囉 平啲唔好咩
我既意思係越大卡數既天然鑽石越保值
因為佢地至稱得上係罕有
普通平民百姓買既1至2卡既鑽石係比珠寶賺到笑,唔罕有唔保值高溢價
求婚戒指點解會有人諗值唔值 升值又點,你會賣?
梗係諗點樣用最低價買到最大粒嘅鑽
而莫桑其實假到爆 根本無討論空間

如果講其他款 你每粒石都1卡以上就都有d resell value嘅
唔係嘅話2手一樣係蝕死

講真買d 1,2卡嘅就咪諗住投資啦
值得投資嘅珠寶都唔係呢個level
而個係睇人嘅者
我朋友買咗隻LG 仲開心share
同枱啲女嗰嗰都想跟住買
呃咗乜嘢?
係,全球最大天然鑽石商呃人
一邊賣天然鑽石賺你地大錢
一邊又賣LG鑽石呃人錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞