邊度買lab grown diamond好

353 回覆
12 Like 13 Dislike
你諗多左

就係女人戒意所以先唔買淘寶
女人想要淘寶咪買淘寶, 想要鑽咪鑽, 唔介意人造咪人造, 平D仲好

粒野又冇實際用途, 個價值又係班奸商炒起既, 做水魚有乜好威

要威就用D錢買車,買Top spec電腦電話仲威啦
美國官方已經話左lab grown同natural 都係鑽石,話lab grown 唔係真鑽嗰啲搵個官方定義support你講法先再討論啦 唔係你話唔係就唔係

The FTC ruled in 2018 that “a diamond is a diamond no matter whether it is grown in a lab or comes out of the ground”

洗多幾倍價錢買同一樣野都幾搵笨
成班傻鳩用幾皮野買左粒天然鑽石
然後見到其他人可以用幾千/萬幾就求到婚唔服氣
好彩我女朋友都係咁諗
用低價就做到打卡既效果 仲要LG多數都係D色
如果戴出街粒石夠晒靚
好女人黎,好好珍惜
無誠意係咪可以唔結
得啲垃圾港女先會因為你隻戒指係lab 整唔係天然
問佢有咩分別又搭唔出
咁唔想結咪唔好結
樓主問邊度買LG 成班天然鑽石膠衝入黎唔知做乜
其實買平啲嘅真鑽好過買一樣價嘅假鑽啦
其實你都幾癲
人地想買lab grow 講到明唔介意都可以入黎引戰
冇啦啦又話人地酸
其實呢個世界就好多種人 唔係個個都咁貪慕虛榮
同埋呢個世界唔係咁極端 唔要天然就一定要淘寶
中間仲有好多野可以選擇 每個人o既追求o既野都唔同
ok la 你咁諗開心就得
你可唔可解多少少你第一句想講咩?
其實點解你咁介意人地買乜又係咁強迫人接受你買淘寶戒指個套係岩既
人地買咩關你q事咩
天然戒 LG淘寶戒 碎鑽乜都好 都係睇個女仔介唔介意姐 人地女朋友都唔介意 你就係到針住晒係

利申:以事論事
hello 又係我

你都係其中一個發哂癲,見到人買lab grown說講
"乞衣 充大頭鬼 大家認住呢班買lab grown既人就係咁劣質"
睇你d留言就知到底係買天然石既人品行係點
又另一角度睇,結婚一世人一次,其他野可以懢,但連粒求婚石都唔捨得洗,紀念價值話哂係一世,之後換過都已經唔係果隻唔同意義,影D結婚相婚紗相全部都係果隻次品的出現,係咪又過份左D?俗D講,如果係咁重視極都有限啦。
都係果句,應洗得洗,有紀念價值就要捨得洗,For Fun就可以懢得就懢,善用有限資源做有Value的事。
上面個個話 求婚就點都買真鑽,最緊要表誠意
點解真鑽就係誠意?lab 整就無?
咁無真鑽係咪唔洗結婚
同埋鑽石背後個意義就係天然難以形成
係地球經歷過好長時間
商人先會拎呢個賣點比喻愛情
拎黎做求婚idea咋麻
LG永遠做唔到呢點
所以天然貴得有道理wo
邊有得比講真
同富豪比丫笨
明明係兩個人嘅事都要同人比on99
呢啲個人取態既事,大家都唔會說服到大家,慳返啖氣啦
但有無諗過,如果付擔唔起又唔喜歡點解仲要堅持行鑽石類依條路? 為何唔考慮另類訂情信物?
由其現在近年流行佛系同環保,有大把其他特色物料同寶石做替代品,結論其實都係羊群心理,希望人有我有。

如果真係咁清高講心唔講金,唔介意退而求其次買LG,點解又覺得買莫桑、蘇聯、水晶、玻璃有問題?話穿了咪又係五十步笑百,自我感覺良好。
所以細心一諗係好多矛盾係其中,LG吹到同真石一樣係商業手段,真石意義唔係單單在於礦石成份,係有承傳含意,如果大家都唔信種說法,應該考慮其他愛的定義/方式來表現。
因為就係羊群心理 個個都想有鑽石
咁咪買鑽石
Lg 同自然鑽有咩分別
無分別咁點解唔買lg?
其他淘寶石就係有本質上既唔同
折射率又唔同 硬度又唔同

仲有你個句承傳既意義咪又係商業手段
講到咁偉大
其實商人個賣點一開始係話鑽石堅硬永恆不變
A diamond is forever / 鑽石恆久遠

後尾有冇因為lab grown出現而轉軚就唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞