邊度買lab grown diamond好

353 回覆
12 Like 13 Dislike
天然鑽貴只有一個原因,就係供應俾de beers壟斷,佢想點定價都得

石油夠需要幾百萬年形成,唔見你帶桶油求婚?
算啦清講左幾日開始覺得係到講鑽石係嘥鳩氣,過番隔黎講錶有營養好多。天然撚笑lab撚on9,lab撚又笑番天然撚on9,計我話買得石嘅全部都咁on9不過就係多得大家on9賣鑽嘅先有收入
清2023年啦,仲信呢套啊?

石油的確可以用黎求嫁,你條女叫你送桶油比佢你仲繼續買粒鑽?
所以行番中式,金戒指最實際。
佢買左天然
冇分別,都係碳屎,兩樣都係商業手段下嘅產物,要洗成幾千幾皮黎買都係on9
上面個個買天然個個仲扮清高
笑死
係,買lab嘅覺得自己好醒執到寶嘅都係笑死
其實2樣都係做水魚, 有乜分別, 可以唔買真係想唔買,
幾千幾萬買粒人工做得到出黎既碳屎

但人就係社會生物, 要在意人地眼光, 我唔在意都要幫條女諗諗
用個平D既價錢過到關 又唔好話執到寶,

唔洗比人水咁多咁啫
同埋天然 LG 結構一樣, 你唔去搵專家搵機去SCAN都分唔出天然 LG
咁打卡效果都一樣架啦,
閃又一樣咁閃, 硬又一樣咁硬, 賣你又唔會拎去賣

真係諗唔明貴咁多買天然做乜
有d 人就係要天然鑽個種虛榮感
但其實只係自己知道
呢間有lab grown賣?
其實咁比較有咩意思如果你話宜家個分別係一個用十皮係大鋪買粒1卡,另一個用5-6皮去細鋪就可以買粒同樣spec嘅1卡,條友死撚都要去大鋪比貴d買就on9姐。講話因為鐘意大牌個d款先焗住去,睇你咩款啦有d我搵廠整整完出黎以假亂真都得,Ip毛冇原廠都係搵代工,係日本搵到間廠倒模一模一樣嘅出黎比你又點話。

宜家講緊係買天然定lab,兩樣野本質上就係唔同野,只不過你選擇唔理佢唔同嘅位,正如賣lab嘅鋪頭ig最撚鐘意剩係將兩者嘅共通點放大黎講。買天然係虛榮?係又點唔係又點,至少我買完粒天然我光明正大可以話佢係一粒真鑽,剩係我自己知都係咁話。我唔需要quote美國權威個definition黎話比人聽我個粒lab都係真鑽。Debeers整個lightbox出黎推lab你以為佢高舉lab?不妨睇下人地份report點定位lab先。

至於你最後個種「買到粒差唔多嘅交到功課咪算囉」,呢個都係你嘅選擇,代表唔到其他人。但老實,我真係唔介意人買天然定lab,知道自己買緊d咩咪得,但個d話「買完粒lab人地睇唔出啦,比貴d買天然on99」,佢就真係on9啦。
最緊要夠大夠閃
正常人肉眼點識分
除非你隨身帶住個證書
點解可以講到買「真」鑽好威威咁
仲要「光明正大」
咁真鑽事實又真係威過你wor 成日係到話唔睇cert都唔知係lab啦咁撚心虛咁
佢有條LG line 個ig叫diabond
我幾時有講過
買lab又好買天然鑽又好
唔知有咩分別
點解可以講到「真」鑽就威d
有咩咁威
唔知分別咪唔知囉
唔覺得威咪唔威囉
我都唔識嫁,奢侈品呢家野
On9 女一條
書又唔讀 講咗幾多次lab grown 同mined 成份都係一樣
一樣係carbon 高温高壓形成

Mined 礦 環境污染 血鑽 人命換返嚟
越大嘅鑽嘅出產地 個礦基越unstable
死幾多人 死幾多童工 先出到一粒石
仲未計開礦造成大量環境污染

我就真係寧願要lab grown 都好過mined
我嘅幸福係我自己創造 唔需要建立係人命之上
你書又唔到 一味死口話lab grown 係淘寶a貨
只係你唔願面對事實 佢地本質係一樣
你又想製造差異感 高級感 自以為高人一等
不斷踩低人 同時說服自己
做咗水魚但又死唔想認個嘴面真係好醜
明明鑽石等於永恆就係商家嘅話語術/銷售策略
60年代之前邊有呢啲嘢 求婚一定要鑽介

你根本只係用你個粒仔2卡展現你窮撚虛榮心
真係有錢就唔只2卡啦 就唔止比鑽石啦 膚淺到爆
你咪攬住你個粒仔2卡過世打飛機囉
我人生 我幸福並唔需要建立係粒鑽石仔上
望住你真係可悲又可笑
一個唔讀書 又冇知識冇內涵 又冇錢嘅虛榮嘔心女人
假勞同真勞鋼水真係100%一樣?
啲齒輪造工100%一樣?
On99

LG 同mined 就真係100%一樣啦
LG同minded真係100%一樣嘅話GIA點分啊傻閪?
鑽呢家野我真係唔撚識,可唔可以教我大師?
上佢哋舖係咪可以睇哂天然同lab嘅石架?
點會唔係100% 一樣呀 on9
Atom 100%一樣 molecule 100% structure 100%一樣
有冇讀過書呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞