洗車/保養討論 (4)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
大細風無乜所謂,車內空氣流通影響體感
但製冷就同耗油量有直接關係
所以成日覺得開冷氣俾油好似拉隻牛咁就係咁解
22-23度都ok啦,合理溫度
Ps5影都無

佢唔係影都無,只係ultra high performance 呢個test,佢搵sport定位既
而咁啱ps4s係呢個定位,能力勁太多
其實level都唔多平衡,例如sc7/BSPS
都係高一階,所以f1a6佢係同級胎黎講先係真胎王

不過人哋個test搵sport定位,
可能筆者覺得咁樣先叫同級

Sc7如果比應該要同f1ss比

Ps5 應該係同 f1a6/pc7/v107

石橋就好尷尬,bsps應該係高一階,
但re004能力值根本上唔到呢個uhp

請問下如果有電批,係咪買個頭做拋光都一樣唔洗專登買拋光機
lm學野
雨擋甩甩地嘅話係咪買返啲3m膠紙痴返都ok
可以 留意轉速,拋光新手建議200-300rpm左右就夠
謝謝師兄
是,成塊甩落黎,用免水洗車液抹乾淨窗眉,
搵酒精抹一抹窗眉同雨擋 確保無水氣,就可以痴,
最好舊膠漬都搵手搣乾淨先,
其實拋光應該用咩綿定係用羊毛好?
直送可以 買過幾桶
新手一定用波浪紋拋光綿,熟咗先用平面拋光綿
專業先用羊毛,否則越打越花
軟硬度方面,越硬就越係拋光,越軟就越鏡面

我建議你去yt睇吓啲diy片 望吓要注意啲咩同有咩影響先
拋光唔同打幼蠟,技術操作真係睇經驗同熟練
新手真係建議做吓research 先,
陣間overheated傷漆又搵黎搞

小弟我都係俾人搞就算
次次洗完鮑魚、隔一陣停車再開車/或者第日用車 一開車果下就會好大聲啪一聲 到底咩原因
vw/ audi? 個剎車皮啜住左

淨入p波唔拉p制就無事
Benz
洗完有冇走轉快速公路?
佢包果啲咪送,用緊1 gallon
其實唔鍾意賣廣告
但你真係要既 我會建議你搵大舊 自己google
皮同碟有水/清潔劑 加埋本身可能有銹/鐵粉
啲水乾咗就痴痴地 鬆嗰下就啪一聲
應該就係
FK520係咪FK510新一代?
以前聽人講過510性價比好高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞