洗車/保養討論 (4)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
正常 濕氣重 冷氣太凍
用bathe+ 防霧效果一流
其實如果我有廣告費收
應該一個月都有幾舊水
你係咪冷氣吹左去隻窗度?
我係呀 吹左隻窗個邊
吹正自己太凍
係咪吹番正面好d
係咪有份架
出邊熱 車入邊冷氣凍重要吹正隻窗咪會有溫差
有溫差自然有倒汗水
唔想隻窗有倒汗水咪唔好冷氣直吹隻窗
平時睇鬼佬啲snow foam 咁,但扇頁唔可以開太大
我比較緊億力4101,karcher k2 follow me plus 同綠田t5
我之前都係比較緊依3部
唔講外型,實測黎講好似係4101最好
係,外型都幾柒下
但k2質素好似有保證啲
但無得換電,
Snow foam+TBM洗車,大部少少可能有啲壓力
加返原廠出果隻
你Google 搵Audi 水箱水,我搵到係紫色蓋,應該係Audi通用。

如果你想進一步肯定,一係問車房,一係自己去Audi Parts嘅網,入返自己VIN 去睇下邊款岩用
有冇巴打試過踩高轉燒積碳
通常踩幾高轉同幾耐度?30秒?
最近公司條水喉比人鎖住左,無得再用
以前開大條喉洗過癮好多
除左出去自助場洗之外,想請求一個好既洗車方案 (無水喉,無電)
無用,偈積碳一定係落添加劑,或者所謂既打砂
油路清積碳火就倒半支spt 5合1落去打滿缸油
海濱公廁水筒打水,買支吸水筒槍駁點煙頭12V吸水
如果唔係就自助或者俾人洗
係咪有提過舊車應該唔好搞除碳?
唔搞原因係咪去左啲碳又唔補番啲位係咪會漏油?
添加劑除碳都無咩所謂既,叫做加強清潔能力
油站入油都有落添加劑,
打砂嗰啲,有啲人話傷偈 有啲人話好正,我未試過

漏油係爭口老化或者經啲螺絲位漏多,我諗同除碳無乜直接關係
個人覺得添加劑係廣告黎
心理作用大於一切
落積炭清果啲清油路就應該無咩所謂
洗偈就有機會無左啲陳年老泥塞住啲‘那’位而漏油
我覺得bathe+麻麻,無乜泡 就算打起左都好快無
我都想 其實都貴
不過性價比幾高 用咗咁耐仲有半支
你要bathe+打泡做乜
隻野本身就打唔起泡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞