銀河守護隊3 Guardians of the Galaxy Vol. 3 劇透討論區

1001 回覆
51 Like 3 Dislike
張海報好高質
Vol 3嘅核心價值:面對自己嘅過去同現在、對各種生命同文明嘅尊重
今集嘅人物設計更加豐滿,成長更加完整
Family and friends,並唔係口號

一直覺得gotg喺mcu入面風格係最特立獨行,呢班雜牌軍有與別不同嘅人情味
今次算係一個圓滿終章,無乜遺憾(尤其對比vol 2嘅「失衡」)
只要你係鍾意呢team人,佢哋求其打打鬧鬧已經覺得好好睇

最後gotg全家福+播返vol 1經典come and get your love 睇到起雞皮
有少少後知後覺,原來gamora副計幾正

再次推介睇imax/大院(圓方/metroplex/海運) 唔好浪費幾個場景/動作場口花心思嘅設計
明明endgame都仲用緊
就算跌低
I can do this all day

就起返身
樹人好似越嚟越勁
有下集,應該可以用木遁喇
呢度笑咗出聲
似25歲消防員
但睇到佢花咁多心機去捉火箭,就覺得佢攪咁大場龍鳳原來為左D無意義野上(指火箭都滿足唔到佢渴望)
果下歇斯底里我一開始以為佢係咪有病或者就黎死之類,進化動物其實係為延長自己生命果D,但原來只係心急如焚
但問題在佢仲要捉火箭做咩?
火箭其實都係佢眼中的「次品」
佢雖然有創造力(但又唔係獨有)
但性格上唔算善良,佢指出培養器問題後所誕生的生命體亦有缺陷,即根本當初果個解決方法都有缺陷,唔係完美答案

攪到好似而家人類有D問題諗唔掂就整AI出黎幫手,咁AI都攪唔掂某D問題就怪AI咁,果個所謂至高進化者(boss) 真係咁有料就自己研發啦
呼應返第一集中後段groot都講過同一句(用身體保護其他人果到)
呼應返第一集中後段groot都講過同一句 「we are groot」姐(用身體保護其他人果到)
係佢創造既生物入面,火箭既創造力係獨有,
佢有講佢做過咁多既生物,全部都剩係識死記爛背,冇創新能力,
所以要研究火箭既創造力,再放係最新款既最強生物上面
我心諗仲玩,就嚟死人喇
gotg淨係玩左一次avg3+4就退場好似太快咁
終於有人講
我以為佢有咗
第一日咋,遲下就彈,呢到係咁
咁先正
好想摸
依家個個反marvel 梗係要讚
到出面多人讚我地連登仔先開始反
你睇大陸DIY字幕版呀?
我覺得佢塊面都肥咗 有啲唔同咁
咁佢角色本來只係勇度副手之類角色,呢D大多一集過死埋
而家可以連續三集都有佢,算係咁啦
話說drax 俾nathan fillion射咗兩嘢 我以為佢都會重傷 點知下一幕又無咩事咁
我反而係諗起 魔盜王其中有集係個島上搶心臟寶箱果幕,有個螺頭怪人甩左頭果個
groot偏向防禦型喎(唔揸槍的話)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞