銀河守護隊3 Guardians of the Galaxy Vol. 3 劇透討論區

1001 回覆
51 Like 3 Dislike
原本應該無咩能力、係比人改造到一星期只需瞓一粒鐘、可以不停跑步....長期笑、不過睇左右手同右眼似火箭幫佢魔改左。
如果之後會再出既,第一集咁樣on99反而之後睇到佢成長
佢係Adam warlock
有無限寶石嘅力量
有智慧
係gotg嘅leader
Rocket個段睇到哭
Rocket 嗰度已經哭咗兩次 唔係bbq end驚我真係哭死
佢果3個fd死果陣個心up撚到
出動end
Adam Warlock成日衝出嚟柒,但係最尾又兜得返佢唔柒依下好勁
0分 悶到扑街 仲廢過DS2 可能仲悶過黑豹2 差D想中途離場
整體割裂感太重 一時播下呢度 一時播下嗰度 零碎畫面太多 唔搞笑而且無關主線 觀眾感情連貫唔到
節奏又唔得 前一秒爆炸快節奏 下一秒無啦啦轉去另一邊劇情慢鏡半分鐘 D零碎畫面插入得完全唔啱timing
故事出發點完全係錯 想完成對Rocket嘅救贖 但完全封印咗Rocket 就咁播D以前經歷就當係 導致主角本人係完全冇參與過入自己既故事 仲差過小學生交功課 後期基乎失去咗同之前主線既聯繫
首尾呼應嗰度 基本上就係前中講過兩三句 結局就好快話退隊 咁就當係鋪咗前因後果
Rocket呢個主角瞓足全程 醒來就變做隊長 雖然知佢不嬲勁 但呢集毫無建樹既交接真係講唔過去
明明無人死 開頭唔照傳統播D開心歌 唔鐘意呢點 其實係唔係換咗導演 點解差咁多 而且係完全唔好笑
我覺得好睇過好多套,故事完整,同埋個反派設計得幾好,一貫銀河守護隊風格
樓上真係quote佢都廢事
居然可以話佢差過DS2
雖然每人品味唔同
但你呢句我就真係唔太認同
個節奏流暢度明顯好過DS2
如果呢套都0分到底黑豹1,蟻俠3果啲算咩
完全係永恆族嗰種悶
佢似無睇過鳩up
為反而反啦條友
講哂D原因出來 都可以話似冇睇過鳩up 為反而反
而家D fans真係...
見你講廢過ds2已經唔使睇落去啦呀觀眾
已block條友 擺明入嚟引戰撩交嗌
完美電影
原因?
原因係你on9, 個腦裝草,乜鳩想完成對Rocket嘅救贖 但完全封印咗Rocket,我完全唔知你up乜鳩。
明明rocket傷重,封乜鳩印?即係im用完手套就黎死都仲可以跳舞架?
仲有,係救人唔係救贖,字都唔識用返去讀書啦
話唔好睇既我理解,但冇可能衰過ds2 黑豹2 蟻俠3,幾鍾意個反地球 概念
蜘蛛俠三後最好睇
好撚癲
鬧你嗰個就隨時真係未睇
原來佢個劇情係齋救人?
Rocket並冇從黑暗經歷得到解脱,難怪你話係救人唔係救贖了
劇情都幾單一下喎
Rocket啲friend死晒之後佢大叫嗰下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞