銀河守護隊3 Guardians of the Galaxy Vol. 3 劇透討論區

1001 回覆
51 Like 3 Dislike
呢幕誇張啲我應該一世都記得
第一次睇全身毛管棟哂
仲要一路放煙花個光頭大隻佬一路深情表白
我就知呢個導演我會追落去
之前譯知無領域型啲
今集事前唔知嘅 客串係咪淨係得Yondu
史泰龍係預告知會出 定係都係上先知
想睇初代Guardians spinoff
班Ravagers次次都淨係出黎講幾句野
想知你無知領域邊度睇返黎
唔知有冇人有同感
作為gotg fans黎講所有故事線 情感安排全部都寫得好出色

但係同時間作為james gunn fans
覺得佢今次其實比gotg 1 2 同dc ss 投放落去嘅情感真係細左好多
近嘅dc ss 殺入軍營個scene
用左成個場景黎舖排一個諷刺現實嘅笑話
真係近年睇過笑得最癲嘅一幕

但係今集gotg 3 啲笑話位
頂盡係marvel式笑話加番啲james gunn style
好多都係點到即止之如仲捉到路
好似臨尾starlord話個plan係要救mantis nebula drax
半秒已經估到佢地會就咁彈出黎

好多位都係大家笑晒出黎
但係因為估到有笑位 捉到james gunn條路
搞到笑唔出
不過james gunn就算真係冇出盡奶力寫
都已經寫左個好過晒成個phase4嘅故事
亦都好好彩迪士尼冇干預成個gotg
以為屎太濃會多d戲份點知都係出1陣
唔記得
不過vol 1唔係戲院睇
有冇人覺得Kraglin呢個角色好尷尬好可憐

首先唔靚仔已經令人好易唔記得佢,仲要造型都冇乜特別

喺第2集出場,入面戲份唔多,係最尾先拎到Yondu支箭開始練

Infinity War冇左影,Endgame最尾大戰比人成個剪走左講緊連隻鴨都有份出一出黎

一直以黎都冇乜令人印象深刻既戲份
經過咁多年去到今集都仲未學識點樣控制支箭當然見到佢喺Knowhere為左保護啲市民終於學識控制支箭都好替佢高興
但係最後比Cosmo收頭搶曬戲
成隊得佢可以同Adam打咁耐,其他人都比佢兩三下秒殺
占巾細佬
咁你都識講唔係戲院睇啦on9
反而係覺得boss最自豪既能力(引力?)比佢既發明輕鬆搞掂,緊加顯得rocket聰明佢好多
佢有話自己發脾氣搞到咁
唯一賣點
情緒主導
用手指喺條頸度𠝹係死呀嘛
個反派演得好好
好憎佢 好想佢仆街 最後大快人心
以前果堆敵人大部份
一係無印象
一係本身有苦衷

都拖左陣
adam 好鳩好搞笑
新GOTG戰力應該仲好過原班GOTG,有ADAM, 白髪細路女就唔知勁唔勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞