銀河守護隊3 Guardians of the Galaxy Vol. 3 劇透討論區

1001 回覆
51 Like 3 Dislike
其他唔識咩
起碼班守榮族識吧
而且一思考進步咪好似火箭咁攪逃獄, 到時佢又嫌唔夠和平善良
佢整左呀
但又嫌D生命得機械記憶, 唔識思考
Rocket最尾都鬧佢根本睇咩都唔完美,強加自認為既完美落其他人度
就算比佢捉到Rocket,複製到Rocket個腦落班細路度,到時9成9又會嫌棄班細路第2樣野要電全滅多次
根本就強迫症
lylla個到差d哭撚左
見到扑同仆都唔識分已經唔洗睇
From google
Creep (acoustic version) - Radiohead
Crazy on You - Heart
Since You Been Gone - Rainbow
In the Meantime - Spacehog
Reasons - Earth, Wind & Fire
Do You Realize?? - The Flaming Lips
We Care A Lot - Faith No More
Koinu No Carnival - EHAMIC
I'm Always Chasing Rainbows - Alice Cooper
San Francisco - The Mowgli's
Poor Girl - X
This Is the Day - The The
No Sleep Till Brooklyn - Beastie Boys
Dog Days Are Over - Florence + The Machine
Badlands - Bruce Springsteen
I Will Dare - The Replacements
Come and Get Your Love - Redbone
本身覺得Ant man 3未係好爛
睇左呢套即刻覺得都幾爛
玩重力呢方面勁過康啦
佢係屌尻啲人淨係識 rote learning

唔識創新同設計新嘅知識

香港嘅公開試主導嘅教育制度就係rote learning到極致嘅成品
想問有幾多個彩蛋
同埋係關於咩
好睇
Groot 能力值爆升
屈到
做埋falcon
Exact7ly

佢根本目的係好矛盾的, 正宗又要馬兒好又要馬兒不吃草
佢做左幾十輪試驗都未了解到智慧生命體有限制
呢d缺陷根本唔係換某d野, 合成等可以解決
有兩個彩蛋,加密內容含彩蛋劇透
其實佢想要既應該係永恆族
我覺得佢目的無矛盾
佢一路都唔在乎what he want to create
佢只不過係顯示自己有能力創造
所以當火箭話俾佢聽點樣避免動物人狂暴化嗰陣佢咁激動
因為佢覺得自己至高無上嘅創造能力被侵犯
所以最後火箭先會屌佢咩你都唔會滿意
因為佢唔在乎創造啲咩出嚟

成套戲我解讀為諷刺耶教
至高創造 神
反地球 伊甸園
火箭 亞當
火箭教返至高創造 亞當食咗禁果有智慧判斷善惡
應該係想做得好過機械式學習嘅永恆族又要冇變異族咁暴力
條友太過自負兼自卑
自負嘅係貶低腦域只係已死嘅神之後又話唔存在神
做到比永恆族更完美生物,某程度上可以話係比天神族更高一層
自卑就係唔承認自已創造力連自已整嘅實驗品都不如
所以歇斯底里捉火箭
真,所以幾鍾意反派個設計,特別滅世
個下係講俾觀眾聽嘅
早一幕先講Gamora突然開始get到佢講咩
依家就係你班觀眾同佢一齊經歷咗咁多之後都聽得明
火箭覺得最重要嗰啲死晒
不過個boss弱化左好多
淨係rocket都夠打
仲有特登整到啲化妝特技有啲假咁
好cult下
starlord勁啲
成套無傷
除左最尾俾宇宙屌打
不過個外型真係唔討好
唔知係唔係睇慣之前佢咁得意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞