『薪火post』BNO 續期資訊(10) 個POST開始多人

1001 回覆
64 Like 3 Dislike
New scheme to allow Singapore, HK visitors to use automated gates at Bangkok airports

http://www.straitstimes.com/asia/se-asia/new-scheme-to-allow-singapore-hk-visitors-to-use-automated-gates-at-bangkok-airports?utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&xtor=CS1-10#link_time=1501557481&utm_source=facebook&utm_medium=social-media&utm_campaign=addtoany

應該得特衰先有得用?

特衰又羸
bno正垃圾

WFC

膠面

我都知柒
BTW再一次多謝巴絲整嘅DOC
我BB相BNO 過左16年
要副簽但冇簽
寫左兩頁信
寄左BIRTH CERT,爸媽嘅MARRIAGE CERT
自己工作證明,稅單,銀行單,特衰COPY,其他證件COPY
7月1X寄,我係拖到DEADLINE前1.5星期先寄
今日收到
New scheme to allow Singapore, HK visitors to use automated gates at Bangkok airports

http://www.straitstimes.com/asia/se-asia/new-scheme-to-allow-singapore-hk-visitors-to-use-automated-gates-at-bangkok-airports?utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&xtor=CS1-10#link_time=1501557481&utm_source=facebook&utm_medium=social-media&utm_campaign=addtoany

應該得特衰先有得用?

特衰又羸
bno正垃圾

WFC

膠面

我都知柒
要副簽但冇簽
寫左兩頁信
今日收到

[/quote]
膠面 [/quote]
我都知柒
要副簽但冇簽
寫左兩頁信
今日收到[/quote]
[/quote]
21號 寄普通掛號
26號 寄到
27號 轉Processing
今日轉dispatched

07年到期 BB相
寄左未剪BNO, SAR, 出世紙正本
HKID 彩印 + BEA月結單
Grandparents 成版無填(真係唔知啲資料
無countersign

多謝巴絲們薪火出post
21號 寄普通掛號
26號 寄到
27號 轉Processing
今日轉dispatched

07年到期 BB相
寄左未剪BNO, SAR, 出世紙正本
HKID 彩印 + BEA月結單
Grandparents 成版無填(真係唔知啲資料
無countersign

多謝巴絲們薪火出post

Show Blocked User - 莫雷拉(拉馬)
巴打咁惡嘅

唔識人COUNTERSIGN
點算

副署人問題 郭藹明日香(即酸民治日鮮) 提供

首選:完全跟從指引做

次選:符合國籍要求,持有效符合國籍嘅護照,但返嘅工唔屬佢列明嘅專業人士。(HMPO嗰張list其實只係例子,無話唔跟一定唔得)

再次選:副署人為英國國民或愛爾蘭公民但護照已遺失或過期,返緊list有嘅專業人士或有張list所要求嘅專業資格。

再再次選:副署人為英國國民或愛爾蘭公民但護照已遺失或過期,但返嘅工唔屬佢列明嘅專業人士。(HMPO嗰張list其實只係例子,無話唔跟一定唔得)

再再再次選:副署人為英聯邦公民、歐盟國民、美國公民但護照已遺失或過期返緊list有嘅專業人士或有張list所要求嘅專業資格。

再再再再次選:副署人為英聯邦公民、歐盟國民、美國公民,但返嘅工唔屬佢列明嘅專業人士。(HMPO嗰張list其實只係例子,無話唔跟一定唔得)

再再再再再次選:不符合國籍條件,只有本地國家有效護照,返緊list有嘅專業人士或有張list所要求嘅專業資格。

再再再再再再次選:不符合國籍條件,只有本地國家有效護照,但返嘅工唔屬佢列明嘅專業人士。(HMPO嗰張list其實只係例子,無話唔跟一定唔得)

我唔保證你揀跟上面次選項目做HMPO唔會要求你搵另一位合資格嘅副署人,但係你應該搵一位係你身邊最能接近合符要求嘅副署人為你簽署。

但無論如何,認識兩年以上呢個條件係最基本,因為副署人嘅目的係證實該相片嘅人嘅樣貌係護照持有人,如果嗰個人識唔夠你兩年,憑乜嘢幫你做副署人?

我諗咁樣寫嘅話,你哋會有動力啲搵副署人,但係我再講多次你搵唔到首選級嘅副署人就會有風險,所以自行衡量啦。

冇嘅就依家識個,兩年後先續啦

留tg兩年後搵你?

CHING可以幫手?

睇見打ching已經唔想幫啦

屌你老母咁撚串
去死啦仆街

屌你c乜撚野hing,我朋友就叫呀ching(晴)
呢度冇任何一個巴絲有義務識你兩年兩幫你副簽
都係果句,只要你追 post 根本有唔少方法解決副簽嘅問題,其實唔一定要去到「宜家識個副簽人再等兩年」
點算

次選:符合國籍要求,持有效符合國籍嘅護照,但返嘅工唔屬佢列明嘅專業人士。(HMPO嗰張list其實只係例子,無話唔跟一定唔得)

再次選:副署人為英國國民或愛爾蘭公民但護照已遺失或過期,返緊list有嘅專業人士或有張list所要求嘅專業資格。

再再次選:副署人為英國國民或愛爾蘭公民但護照已遺失或過期,但返嘅工唔屬佢列明嘅專業人士。(HMPO嗰張list其實只係例子,無話唔跟一定唔得)

再再再次選:副署人為英聯邦公民、歐盟國民、美國公民但護照已遺失或過期返緊list有嘅專業人士或有張list所要求嘅專業資格。

再再再再次選:副署人為英聯邦公民、歐盟國民、美國公民,但返嘅工唔屬佢列明嘅專業人士。(HMPO嗰張list其實只係例子,無話唔跟一定唔得)

再再再再再次選:不符合國籍條件,只有本地國家有效護照,返緊list有嘅專業人士或有張list所要求嘅專業資格。

再再再再再再次選:不符合國籍條件,只有本地國家有效護照,但返嘅工唔屬佢列明嘅專業人士。(HMPO嗰張list其實只係例子,無話唔跟一定唔得)

我唔保證你揀跟上面次選項目做HMPO唔會要求你搵另一位合資格嘅副署人,但係你應該搵一位係你身邊最能接近合符要求嘅副署人為你簽署。

但無論如何,認識兩年以上呢個條件係最基本,因為副署人嘅目的係證實該相片嘅人嘅樣貌係護照持有人,如果嗰個人識唔夠你兩年,憑乜嘢幫你做副署人?

我諗咁樣寫嘅話,你哋會有動力啲搵副署人,但係我再講多次你搵唔到首選級嘅副署人就會有風險,所以自行衡量啦。

留tg兩年後搵你?

CHING可以幫手?

屌你老母咁撚串
去死啦仆街

呢度冇任何一個巴絲有義務識你兩年幫你副簽
都係果句,只要你追 post 根本有唔少方法解決副簽嘅問題,其實唔一定要去到「宜家識個副簽人再等兩年」
點算

留tg兩年後搵你?

CHING可以幫手?

屌你老母咁撚串
去死啦仆街

佢根本連諗都唔諗就旨意有巴打自動獻身幫佢
好似全世界欠左佢咁
仲要人地講下都要發人爛渣

果D咁既人根本連香港身份証都冇資格楂

btw各位新申請人/續passport記得睇左doc先

CHING可以幫手?

屌你老母咁撚串
去死啦仆街

好似全世界欠左佢咁

本身我句嘢只係想大佢
點知佢當真,真係想兩年後先續
幾可愛嘅又
但我就真係唔想識佢啦

除非佢識親都係支那新移民或者冇BNO嘅香港人,仲要讀緊書。如果唔係嘅話,啲alternative幾乎包晒所有人,唔啱國籍都可以試下嘅話,幾乎係識個人識多過兩年就得
我當佢係1997年出世嘅,今日都20歲,我就唔信佢圈子真係咁細啦
最極端咪搵個唔同姓嘅疏堂親戚頂咗佢啦

CHING可以幫手?

屌你老母咁撚串
去死啦仆街

好似全世界欠左佢咁

本身我句嘢只係想大佢
幾可愛嘅又
但我就真係唔想識佢啦

除非佢識親都係支那新移民或者冇BNO嘅香港人,仲要讀緊書。如果唔係嘅話,啲alternative幾乎包晒所有人,唔啱國籍都可以試下嘅話,幾乎係識個人識多過兩年就得
我當佢係1997年出世嘅,今日都20歲,我就唔信佢圈子真係咁細啦

各位準申請人加油

CHING可以幫手?

屌你老母咁撚串
去死啦仆街

好似全世界欠左佢咁

本身我句嘢只係想大佢
幾可愛嘅又
但我就真係唔想識佢啦

各位準申請人加油

GBS

CHING可以幫手?

屌你老母咁撚串
去死啦仆街

好似全世界欠左佢咁

諗都唔想諗,睇都唔想睇,去入境處啦,申請廁板乜都有人幫

快啲收法蘭西斯坦同安達盧斯الأندلس‎‎皮

CHING可以幫手?

屌你老母咁撚串
去死啦仆街

好似全世界欠左佢咁

Hong Kong people are blind

屌你老母咁撚串
去死啦仆街

好似全世界欠左佢咁

Hong Kong people are blind

一個字-懶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞