『薪火post』BNO 續期資訊(10) 個POST開始多人

1001 回覆
64 Like 3 Dislike
想問有冇巴打試過係英國入面續bno?
黎緊番英國讀書 但已經唔夠時間係香港做
如果可以,俾地址證明 係俾英國既 定 香港既?
唔該大家

You can renew your BN(O) passport in the UK. Go to your local post office to ask for a passport application form - there is only one kind of passport application form in the UK for all types of British passport. You fill in the form and send your old passport and with payment and supporting documents (including your HKID card) to the local passport office. You may require to go for an interview at the passport office and asked for your photo to be countersigned.

Please note that those who can countersign photos for passport applications in the UK are limited to British and Irish passport holders only.
老老實實,如果有 BNO,特衰過期的話為啖氣唔去續,有無可能? 以後旅行只用BNO,無免簽都比錢做visa係都唔用特衰
老老實實,如果有 BNO,特衰過期的話為啖氣唔去續,有無可能? 以後旅行只用BNO,無免簽都比錢做visa係都唔用特衰

冇冇可能既可能性

都係俄羅斯係會去而BNO 無免簽者。大部份特衰有BNO 都有。

都係俄羅斯係會去而BNO 無免簽者。大部份特衰有BNO 都有。

如果你想去伊朗,美國
建議你去伊朗用特衰,美國用bno

早幾日收到 感謝樓主詳細資訊

如果你想去伊朗,美國

兩本bno 咪得囉

如果你想去伊朗,美國

兩本bno 咪得囉

好似要有理由先可以申請兩本?
今日寄左,但副簽淨係搵到個同我一樣,BNO過左期十幾年既朋友幫手簽,希望冇問題

以防萬一連出世紙都寄埋,希望唔會整爛我張珍藏既皇冠頭出世紙

btw樓主提供既教學同資訊都好詳細,最後成唔成功都要向你致謝
今日收到喇

不過都係無收到sms

唔好為啖氣 應該為你自己

自由社會(暫時仲係)
你唔想做冇人迫到你既

自由社會(暫時仲係)
你唔想做冇人迫到你既

特衰過期唔會再續
想問有冇巴打試過係英國入面續bno?
黎緊番英國讀書 但已經唔夠時間係香港做
如果可以,俾地址證明 係俾英國既 定 香港既?
唔該大家

你係英國續既話,副署一定要完全合符資格

如果你想去伊朗,美國

兩本bno 咪得囉

好似要有理由先可以申請兩本?

呢十年去伊朗 俄羅斯,下次renew bno去美國 以色列
今日寄左,但副簽淨係搵到個同我一樣,BNO過左期十幾年既朋友幫手簽,希望冇問題

btw樓主提供既教學同資訊都好詳細,最後成唔成功都要向你致謝

credits to 卡斐帕西飛 & 郭藹明日香

出世紙都寄

出世紙都寄

仲要寄正本

自由社會(暫時仲係)
你唔想做冇人迫到你既

特衰過期唔會再續

我自己上年特衰過期改BNO, 其間去左2次歐洲, 幾次亞洲咪生勾勾係度回post

出世紙都寄

仲要寄正本

冇法,張form寫住叫我比出世紙
打去問又撞正個人形錄音機,問佢咩佢都係咁loop話一定要正本,副本唔受;又話保證唔會整爛之類,問到自己都覺得煩
與其到時又要補寄,索性佢寫要咩就寄咩算

收到喇
睇落同舊個本差唔多
但摸上手就

收到喇
睇落同舊個本差唔多
但摸上手就

收到喇
睇落同舊個本差唔多
但摸上手就

兩本摸落有咩分別? 我都係岩岩寄左去續

BNO應該只係去澳洲會麻煩D, 無得自己網上搞簽證
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞