『薪火post』BNO 續期資訊(10) 個POST開始多人

1001 回覆
64 Like 3 Dislike
我出世個時申請咗BNO 請問依家續唔續得返?

睇第一頁個doc唔該
星期六見到呢個post即刻上網搞,多謝熱心分享嘅各位 希望過兩日可以去到郵局寄料

睇第一頁個doc唔該

呢條真係要
真係好感動 睇到呢個post先知原來自己有過bno
利申96九月
利申96九月

你屋企人無講過?
利申96九月

你屋企人無講過?

唔好搞到人家變啦
想問下我細個BNO係同老母同一本,而家想自己申請返,有咩要注意?同埋係唔係應該填lost or stolen(老母果本已經唔見左)
想問下我細個BNO係同老母同一本,而家想自己申請返,有咩要注意?同埋係唔係應該填lost or stolen(老母果本已經唔見左)

第一,睇doc
第二,依家唔到你揀咩嘢Case, 系統會因你選擇啲乜而決定。
第三,如果你肯定你個名係你阿媽嗰本度,唔係自己有一本嘅話,你根本就係first British passport, 因為係你阿媽唔見護照唔係你唔見護照。

睇DOC

睇第一頁個doc唔該

呢條真係要

冇得續呀
走啦
我都係剪爛左,不過老母蠢得黎又幾醒,keep 住左資料頁,而唔係其餘部份,上年renew 揀 replace a damage passport,交齊野乜都無問就搞掂
利申96九月

你屋企人無講過?

唔好搞到人家變啦

只係問吓姐
反而想問呢度多唔多人真係無寄出世紙/父母出世紙而又有叫你補寄先換到證?因為睇好多sharing都係無寄又無提但又成功換到
反而想問呢度多唔多人真係無寄出世紙/父母出世紙而又有叫你補寄先換到證?因為睇好多sharing都係無寄又無提但又成功換到

個個case唔同 你咩問題?

睇doc只係自己個名響父母passport度果d先要出世紙

睇doc只係自己個名響父母passport度果d先要出世紙

明白
啱啱成功申請推下post
前後兩星期內攞到
前後兩星期內攞到

想問下而家BNO入印尼使唔使簽證?
幾年前要
前後兩星期內攞到

講詳細啲啦
雖然班仆街個個做晒盲撚
但係都希望多一個睇到
幾年前要

前幾頁有答案啦
幾年前要

前幾頁有答案啦

搵唔到
上旅行社睇話要落地,但又有D豁免
幾年前要

一定唔洗!今年年頭先去完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞