[急]日本藥妝免稅店拆左袋會點?

604 回覆
6 Like 139 Dislike
你同黎香港走私班支那蝗有咩分別

根本2樣野 一個係拎去賣 一個係自用 而且唔係主要走水貨 而係旅遊

本質上唔同

事實係得你自己知係咪拎左去賣
樓主話拎嚟用你係咪又信?

咁任何POST 都唔洗討論啦 咩都係樓主講
其實d例係用嚟阻嚇你, 執行上非常高難道。例如我買咗支whisky, 例話tax free要跟身, 但試問點hand carry支500ml 嘅野上機呢? 做得唔好咁揚咪算囉

好似係過左x光機先會賣tax free 野
懶醒係中國人嘅DNA,專笑鳩返守規矩嘅人,已經冇感覺。

以後搭車唔好排隊啦

仲要沾沾自喜 覺得自己好醒
我次次都唔會拆
但係其實佢地點知?

假設我用左, Passport又自己扯走D紙, 佢唔會知我退左稅
樓豬第一次去旅行?
好多蝗蟲
其實d例係用嚟阻嚇你, 執行上非常高難道。例如我買咗支whisky, 例話tax free要跟身, 但試問點hand carry支500ml 嘅野上機呢? 做得唔好咁揚咪算囉

好似係過左x光機先會賣tax free 野

?????????????????
睇完上面,我覺得自己好撚蠢
明知佢唔會check都唔拆黎用,自己另外買支比返稅
原來咁多人口講做好自己,實際就另一回事
我次次都唔會拆
但係其實佢地點知?

假設我用左, Passport又自己扯走D紙, 佢唔會知我退左稅

就算佢問
你可以答寄左倉or冇位擺寄左返香港佢都吹你唔漲

太天真了
香港人特別賤格真係無錯 淨係呢個post都大把

你唔係蠢係安份守己,樓上班人同支那人有咩分別

你唔係蠢係安份守己,樓上班人同支那人有咩分別

影衰晒

以後搭車唔好排隊啦

例子fail咗啦
唔排隊好影響其他乘車人士
拆個袋有咩壞影響?
懶醒嗰個似係你喎巴打

以後搭車唔好排隊啦

例子fail咗啦
拆個袋有咩壞影響?
懶醒嗰個似係你喎巴打

on9
阻嚇姐 真係捉你個幾十蚊稅咩
係都捉下啲走私販毒
我次次都唔會拆
但係其實佢地點知?

就算佢問
你可以答寄左倉or冇位擺寄左返香港佢都吹你唔漲

佢點解會問? 佢都唔知我有無退
其實好少買消耗品買到免稅
通常買衫買鞋 冇遇過呢個問題

Btw是鳩但啦港蝗點話點好啦

以後搭車唔好排隊啦

例子fail咗啦
拆個袋有咩壞影響?
懶醒嗰個似係你喎巴打

on9

膠都費事派
樓主開嚟用
唔係拆袋咁簡單

唔好合理化自己唔跟規矩做人處事
錯就認 唔好撐 規矩就係咁定

影響鋪頭生意叫唔叫影響
人地個個本地人都要俾稅喺當地銷費
你攞住張Passport免左稅又係當地用

你覺得冇問題?

認就認啦咁多嗲
見到d人唔守規矩,仲要講到好撚威

蝗樣出撚晒來,返去支那

以後搭車唔好排隊啦

例子fail咗啦
拆個袋有咩壞影響?
懶醒嗰個似係你喎巴打

人地鬼佬啲tram呀rail transit冇閘機係咪個個可以唔買飛呀

硬係要搵藉口合理化自己啲醜陋行為

又fail 你唔俾錢咪影響人地公司盈利囉

以後搭車唔好排隊啦

例子fail咗啦
拆個袋有咩壞影響?
懶醒嗰個似係你喎巴打

on9

膠都費事派
樓主開嚟用
唔係拆袋咁簡單

唔好合理化自己唔跟規矩做人處事
錯就認 唔好撐 規矩就係咁定

影響鋪頭生意叫唔叫影響
人地個個本地人都要俾稅喺當地銷費
你攞住張Passport免左稅又係當地用

你覺得冇問題?

認就認啦咁多嗲

我一直純粹講緊拆袋個行為
有憤青話拆都唔得喎
留意番我冇支持過即買即用
仲未有人提出到拆袋嘅壞處係邊就係度串柒柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞