[急]日本藥妝免稅店拆左袋會點?

604 回覆
6 Like 139 Dislike
知道個流程你就知道冇可能CHECK 到
結論係 你返到酒店就拆佐佢啦 佢PACK得咁柒 放入行李好難執位
話你知冇可能查到

1) 收PASSPORT 張免稅單係寄行李櫃台之後 過海關之前
我就當佢真係問你拎黎睇 你話放佐係行李 寄佐入倉 佢都耐你唔何

2) 我當你寄行李CHECK 食蕉時比人抽中開行李 你連個免稅袋都掉9佐佢
邊個知你D野係咪TAX FREE 野

BTW 一年去日本6 7 次 從來冇見過有人CHECK TAX FREE野
從以前由海關收張免稅單到變成自己掉入去個箱到 都冇見過要CHECK 野

你係中國人

手持葡國護照 歐洲人 你自己慢慢做你中国人啦

拎住歐洲護照嘅中國人
得中國人先以為自己好撚醒咁
專破壞規矩 麻煩製造者

得啦威啦 我係中國人 得未 滿意未 開心未
唔好再人身攻擊啦 講返個POST 內容好冇? 唔好再做埋D冇建設性既行為啦好嘛?
無事
你連個袋同張單都掉左佢, 點知你未完稅
唔會有事 因為唔check
大把連登支那仔拆架啦
唔怕喎樓主,查唔到
話你知冇可能查到

1) 收PASSPORT 張免稅單係寄行李櫃台之後 過海關之前
我就當佢真係問你拎黎睇 你話放佐係行李 寄佐入倉 佢都耐你唔何

2) 我當你寄行李CHECK 食蕉時比人抽中開行李 你連個免稅袋都掉9佐佢

BTW 一年去日本6 7 次 從來冇見過有人CHECK TAX FREE野
從以前由海關收張免稅單到變成自己掉入去個箱到 都冇見過要CHECK 野

你係中國人

拎住歐洲護照嘅中國人
專破壞規矩 麻煩製造者

唔好再人身攻擊啦 講返個POST 內容好冇? 唔好再做埋D冇建設性既行為啦好嘛?

個內容咪就係唔撚拆得囉
盲閪咗隻眼呀?
人地寫撚明唔準拆
拆拆拆,拆你老母咩

嬲what比人知道咗都係樓主比多啲錢咋嘛
話你知冇可能查到

你係中國人

拎住歐洲護照嘅中國人
專破壞規矩 麻煩製造者

個內容咪就係唔撚拆得囉
盲閪咗隻眼呀?
人地寫撚明唔準拆
拆拆拆,拆你老母咩

咪係 都唔知佢嬲WT 咁鬼小氣
拆左佢啦
冇撚用嘅 冇人會check
個袋阻鳩住晒執位
你買嗰陣叫佢分袋咪得
話你知冇可能查到

你係中國人

拎住歐洲護照嘅中國人
專破壞規矩 麻煩製造者

個內容咪就係唔撚拆得囉
盲閪咗隻眼呀?
人地寫撚明唔準拆
拆拆拆,拆你老母咩

on9 就係成日有啲支那種去旅行小農dna 發作 影衰香港人 你諗下 人地海關抽查 10個拆袋嘅 10個都係香港人 會點諗我地? 下次會check多啲邊度嘅人
守規矩好難咩 定係想好似支那人咁破壞規矩到出曬名
去到邊都俾人歧視呀

都話唔會抽查LO 海關連查既機會都冇呀 單佢都見唔到呀 點知你有冇買TAX FREE 野呀 講極你都唔明
話你知冇可能查到

你係中國人

拎住歐洲護照嘅中國人
專破壞規矩 麻煩製造者

原來係澳門豬
上次買左一堆免稅野拆左包裝用過
之後我同fd前一晚就諗計好辛苦咁整番好個包裝
點知第二日過關個時check都無check就同我地講no problem no problem耍左我地走
用膠袋裝番就OK,x光點會睇得咁清楚你有無拆 捉到咪當比加班費睇到條友。
真係好難同有小農dna 嘅人講野
自律真係咁難,守規真係咁難?
你話對住暴政而唔守規我可以理解,
人地日本provide tax free 俾你
你係咪遵守吓人地嘅規矩都唔得
要用咪連tax 買囉
ar位咪另外pack囉
咁大隻字寫住唔準拆 你係都要破壞規據
用tax 嘅錢就可以見證啲小農dna 幾咁核突

得啦得啦
你慢慢生活係你自己世界啦 你最高尚 高人一等
過馬路紅燈冇車都唔好過啦
坐地鐵唔好講粗口啦

規矩黎嫁
其實掉左護照張免稅單就得啦
邊個知你買tax free拆袋

就算問起你護照d免稅印
話之前去日本果陣買lo
下世唔好喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞