[急]日本藥妝免稅店拆左袋會點?

604 回覆
6 Like 139 Dislike
純粹覺得呢件事好簡單你地覺得唔拆得嘅
可以
但係唔需要屌人拆袋囉
唔需要用自律或者其他理由屌人
唔需要道德撚上身
你要屌人唔自律先問自己係咪從來都咁自律

做咩呀又資格論呀
要聖人先可以批評你架咩
犯法就犯法啦乜撚野唔洗用自律屌人呀
柒撚左就鳩up

姐係講一套做一套屌人就大大聲
現實都係照衝燈

諗住唔覆你,但真係太柒
不如你搵下封咗袋tax free 嘅野未離境前拆唔拆得,此post 已完

使唔使幫你搵埋?
做咩唔覆先,幫你搵搵下POST 原來 個TAX FREE 袋爛咗佢都有權叫你補稅,你依家同樓主講無問題
仲要話自己成日咁做無人check,即係蓄意逃稅啦,有無精通日本法律嘅巴打講下會點?

我真係唔會再覆你 你太柒

深夜都有得笑,
http://japancosmelab.com/blog/post/199181032-2016日本退稅新規定--201605更新新免稅規定一般

條link就中文字翻譯日文,我真係唔知邊個柒
正義撚全面進場
香港人出名乜野
貪小便宜 我可以咁講
唔關係咪中國DNA事
由細到大我地教育就係慳得就慳
好撚正常 唔明咁認真做乜撚
要認真 請到公園捉呀伯隨地吐痰
外國人睇到呀伯都隨地吐痰 會點諗香港人啊
樓主驚就唔好拆啦
拆左俾人查到就預咗要交税
不過呢度好多道德撚仲慘過俾税
可以
但係唔需要屌人拆袋囉
唔需要道德撚上身

做咩呀又資格論呀
要聖人先可以批評你架咩
柒撚左就鳩up

現實都係照衝燈

諗住唔覆你,但真係太柒
不如你搵下封咗袋tax free 嘅野未離境前拆唔拆得,此post 已完

使唔使幫你搵埋?
做咩唔覆先,幫你搵搵下POST 原來 個TAX FREE 袋爛咗佢都有權叫你補稅,你依家同樓主講無問題
仲要話自己成日咁做無人check,即係蓄意逃稅啦,有無精通日本法律嘅巴打講下會點?

深夜都有得笑,
http://japancosmelab.com/blog/post/199181032-2016日本退稅新規定--201605更新新免稅規定一般

窩蛋免牛飯巴打
補多條原LINK 俾你
http://www.mlit.go.jp/kankocho/tax-free/about.html

等你仲咁撚大聲: 係海關面前拆無問題
唔知啲正義魔人平時見到衝燈違泊係咪會報驚
樓主驚就唔好拆啦

屌你老母啦
你依家逃稅呀仆街,仲唔收皮仲屌返人轉頭你老味
可以
但係唔需要屌人拆袋囉
唔需要道德撚上身

做咩呀又資格論呀
要聖人先可以批評你架咩
柒撚左就鳩up

現實都係照衝燈

諗住唔覆你,但真係太柒

使唔使幫你搵埋?

深夜都有得笑,

窩蛋免牛飯巴打
補多條原LINK 俾你
http://www.mlit.go.jp/kankocho/tax-free/about.html

等你仲咁撚大聲: 係海關面前拆無問題

不如你cap底俾我睇啦冇心機睇
啲野買返嚟點用
你知我知單眼佬都知
你唔跟人地係吹你唔漲呀
他朝人地痴起線上嚟搵幾個禮拜渣正嚟做你都吹佢唔漲添
比人周到咪你當黑囉
樓主驚就唔好拆啦

屌你老母啦

爸打 你平時係街見到呀伯吐痰係咪會捉住佢報警果d人黎?
樓主驚就唔好拆啦

屌你老母啦

你唔見條撚樣大大聲話要係海關面前拆仲話無問題咩?
樓主驚就唔好拆啦

屌你老母啦

拆完入喼寄倉離境
真係唔得咪罰囉
不過係得你先會諗呢啲on9去challenge人
正常人都唔會咁做 我更加冇話要咁做
我只係話可以喺佢面前拆
樓主驚就唔好拆啦

屌你老母啦

拆完入喼寄倉離境
真係唔得咪罰囉
我只係話可以喺佢面前拆

如果真係唔得我道歉 但係呢個on9行為係你提出嘅
樓主驚就唔好拆啦

屌你老母啦

拆完入喼寄倉離境
真係唔得咪罰囉
我只係話可以喺佢面前拆

同你呢D 面皮成呎厚嘅人再討論真係會攰,reference 我就俾咗你 ,你咪繼續慢慢兜,btw 下次記得唔好再拆袋啦
樓主驚就唔好拆啦

屌你老母啦

拆完入喼寄倉離境
真係唔得咪罰囉
我只係話可以喺佢面前拆

同你呢D 面皮成呎厚嘅人再討論真係會攰,reference 我就俾咗你 ,你咪繼續慢慢兜,btw 下次記得唔好再拆袋啦

你可以唔拆但係你冇阻止其他人咁做嘅權利
人地日本基於信任
信任你地d外來人會守規則自律咪簡單化

如果要取巧鑽窿
辜負人地信任

咪渣正黎做

到時見渣特區就起疑check

正一累街坊就係呢d

咁簡單人情道理都唔撚知
正一自私撚

係不能也 非不為也
個撚個都CHECK 對單 開行李 你DELAY 10個鐘都唔掂啦
拆個袋都要無限放大

成田行季過x光先登記寄倉
係咪想全日本都咁

福岡都係過X RAY 先到櫃台 WO

九州南北一樣
去過熊本宮崎都係要過左x光先登記

大阪北海道千歲no

果個係安檢黎,點關海關事啊師兄
同埋根本人地海關就唔撚care既
去過日本出境見到佢海關個離婚位收tax free 單都知咩事啦
係咪自己無去過日本旅行啊講到咁嚴重
無錯最正確的確係唔好拆袋跟人地rule
但亦都唔好將一件咁minor既野上綱上線到咁高層面
如果咁講係咪你地平時所有rule都跟足哂先,
係既我咪欣賞你囉
你咪唔好跟規矩,不過唔好問點解入境審查越黎越嚴啦

入境審查嚴重係因為運毒啊
關tax free拆袋咩關係
唔知係度嘈嘈嘈
利申相關部門
都唔明有乜好嘈
規矩當然要守
但日本政府根本唔care你拆唔拆袋
成班人嘈緊一個當局都wfc既topic為乜?

佢地就係皇帝唔急 太監急
日本政府都唔撚CARE 你個袋
班人就係咁執著於規定

有規定就要守 袋唔拆得

On9
人地係俾遊客既優惠 要你守規矩唔得?

你就拎人優惠 破壞人地規矩
仲屌守規矩既人

無人睇住你你就唔識守規矩?
同打尖廢老 垃圾蝗蟲有乜分別
你都係翻你既垃圾葡萄牙啦

唔好講到咁好聽比遊客優惠啦
呢d野跟本係win win既,佢都係想免稅吸引人買野
刺激旅遊業姐
三次都無事
無人check過
但唔好彩比人抽查到就要罰返稅

睇彩數
我屌 原來d香港人咁自律咁有道德
點解我平時係香港唔撚覺既

樓上大大聲話人小農基因/唔守規舉嗰班可能一次紅燈都冇衝過
唔會check 唔會check
咁係咪偏遠山區警察捉唔到你就可以任意殺人?
唔我同我講咩影響到人之類
依家淨係講唔捉人呢個point

咁而家日本都唔撚care
偏遠山區死人會唔會冇人care呀?

根本人⼃⼁就係用緊錯嘅類比

一句話埋
係咪唔check 你就乜都得
唔好講咩唔care

人唔要面真係天下無敵
有爺生無乸教

啱呀你有冇衝過燈有冇行過扶手電梯?

咁你自己有無呀, 有既話永生都唔可以有任何投訴或不滿
明知唔check 都冇拆袋,
爭幾日唔係咁等住用呀嘛

下次入境 記住佢個讀音啦 唔係又比人以為運毒

你係邊到入境就答邊到
EG大阪入 就算去埋京都其他地區都咁大阪答就得啦
佢會問你 ONLY OSAKA ? 你答YES就得 唔怕唔記得點讀到時又雞同鴨講
試過

個次明明自己好清白都好緊張好驚
早知係袋拎旅遊書直接指個字比佢睇
仲搞左好耐 去到長崎上唔切佐稻山

關十點WO 咁都上唔切?
早幾日去完 大霧到乜7都睇唔到

4點幾落機過關拎行李check完都5點幾
搭jr落長崎兩個鐘 搵酒店呀食埋野
要去實去得切 不過要狗衝
之後本身個朝預約左去軍艦島
前一晚太趕太攰衰on9校鬧鐘唔記得有時差
起身搞掂晒啲野望酒店個鐘已經過晒
唯有慢慢行去碼頭同船公司取消
食埋早餐去埋平和公園同原爆博物館就返福岡
姐係特登去長崎淨係睇博物館
三個景點兩個都去唔到

我都冇去島 我都係上山睇霧 睇原爆 之後去佐佐世保

閒聊出去開第二個post好嗎?

要解答頭一頁都答晒啦喎
阻住你睇罵戰?

屌你老母阻撚住追post
係到貼埋相寫埋遊記呀笨
樓上屌人唔守規舉嗰班有冇衝過紅燈?
根本班自律哥就崇日崇到痴撚左線

自律都屌?

屌你崇日呀 撚樣

咁自律就崇日
唔自律就崇邊到?
聽講中國人係要管嘅
唔通閣下好崇拜呢種陋習?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞