[急]日本藥妝免稅店拆左袋會點?

604 回覆
6 Like 139 Dislike
成班自律撚聽朝出街記得守規矩做個好公民喇

岩呀
去買正版av啦 唔好再上網睇盜版啦
你諗下人地見到10個睇盜版既
10個都係香港人 人地會點諗
如果有一日 人地因為太多人睇盜版
而唔再拍av點算 冰封三尺非一日之寒呀

咪柒樓上班自律撚唔好再去this av睇片
一啲都唔自律

下下要人包容咪你呢啲囉

包咩容?家下有咩野要你包容?我搞到你咩?
日本政府呢條規距既背後意義係防止遊客係當地轉售免稅品 從中獲利

佢地都知自己呢條規則令遊客執喼有好大既麻煩先隻眼開隻眼閉

你係自己用既 開左黎用或者執喼我覺得無乜所謂

你開黎係當地轉售就明顯違反啦
做衰野周圍唱,仲要大大聲屌你呢樣果樣
這就是香港人

人無恥則無敵
大大聲同人講自己係港蝗
我屌 原來d香港人咁自律咁有道德
點解我平時係香港唔撚覺既

樓上大大聲話人小農基因/唔守規舉嗰班可能一次紅燈都冇衝過

我真係無衝過喎、就算無車都一定等綠燈
即係可以比我任屌

你冇衝過紅燈
冇係港鐵講過粗口
冇dl過av
冇上過this av網
一生人冇犯過錯冇犯過法咪得囉
柒頭

我無衝紅燈
上this av只係睇流出片
Av買正版
我宜家屌撚柒你呀支那狗

冇做過以上既野就代表可以屌柒我?
憑咩?你一生人有犯過錯既話都冇資格呀
你地唔係鐘意講自律咩?
你地鐘意講自律我先提出約定俗成嚟討論
結果又話冇犯法又盛 但係阻到人呀嘛
把尺一時一樣
你地係要自律定守法呀?

都話龍門任佢地搬
法律都冇講明排隊唔比打尖
班高地既自律撚可能平時都打開尖再話法律冇規定所以佢地咁做係冇錯

支那種咁耐都唔明
你係香港做乜柒都好係你既事
去到人地國家就唔該守返人規矩,唔係既話同支那人真係無分別

即係係香港就可以鳩咁黎
一去到人地嗰到就變好公民
我嗰係嗰贊成呢種做法
不過你咁講,underlying嗰浸意思係咪就係係香港破壞曬規矩都冇問題?

唔係無問題呀而係香港係自己地方 我無權理你做乜,你可以照衝紅燈我照等綠燈。你比人車死唔關我事
不過係日本你做既野影響埋我呀
喼入面果d好難會睇個個都check
你拆左tax free袋寄倉行李
之後你就過關meet紙仔,再check手提行李咋嘛
所以基本上唔會發覺,你都返香港啦唔會好嚴
除非你又入日本關
利申 入日本關依家好密check人行李打開睇

(紅字)而家全世界都偷運黃金入日本嘛
我屌 原來d香港人咁自律咁有道德
點解我平時係香港唔撚覺既

樓上大大聲話人小農基因/唔守規舉嗰班可能一次紅燈都冇衝過

我真係無衝過喎、就算無車都一定等綠燈
即係可以比我任屌

你冇衝過紅燈
冇係港鐵講過粗口
冇dl過av
冇上過this av網
一生人冇犯過錯冇犯過法咪得囉
柒頭

我無衝紅燈
上this av只係睇流出片
Av買正版
我宜家屌撚柒你呀支那狗

佢應該唔敢應你

仲有睇流出片又點?流出片呢啲根本就唔合版權
你由非正式授權既渠道睇人地啲片唔係覺得自己岩下化
你地唔係鐘意講自律咩?
把尺一時一樣
你地係要自律定守法呀?

都話龍門任佢地搬
班高地既自律撚可能平時都打開尖再話法律冇規定所以佢地咁做係冇錯

支那種咁耐都唔明

即係係香港就可以鳩咁黎
我唔係唔贊成呢種做法
不過你咁講,underlying嗰浸意思係咪就係係香港破壞曬規矩都冇問題?
我衝過紅燈你就可以殺人咩
收皮啦垃圾
我記得買隻錶 免稅返到HOTEL忍唔住直接戴係手上機

只有食品同藥妝店買野搞退稅,先有裝袋呢個問題
你地唔係鐘意講自律咩?
把尺一時一樣
你地係要自律定守法呀?

都話龍門任佢地搬

支那種咁耐都唔明

即係係香港就可以鳩咁黎
我嗰係嗰贊成呢種做法

唔係無問題呀而係香港係自己地方 我無權理你做乜,你可以照衝紅燈我照等綠燈。你比人車死唔關我事
不過係日本你做既野影響埋我呀

屌你老母我點撚樣影響到你呀
你平時係自律開唔拆袋就算比人check又有咩好驚
收皮啦垃圾

On9
讀多啲書先出黎獻醜
係你衝過燈就冇資格指責我?唔係代表我可以做?兩樣野唔同
我從來都唔會企撚係高地屌人不是
只不過奉勸一句後果自行承擔
但見到樓上班人講撚到自己生平冇犯過錯係到屌鳩人
又龍門任佢地搬就覺得on9
我上次先係成田機場坐飛機返香港 (非繁忙時段)係機場check in櫃位前有幾個日本海關企左係度 我見佢打開曬d野 個關員拎住本passport 一袋一袋咁對

邊個話唔check 只係唔中你
收皮啦垃圾

On9
讀多啲書先出黎獻醜

成個post大大聲聲同人講自己係港蝗
好柒呀
收皮啦垃圾

On9
讀多啲書先出黎獻醜

你就要讀多D書 我睇住你班仆街丟架我唔撚屌得你呀
收皮啦垃圾

On9
讀多啲書先出黎獻醜

好柒呀

So ?
我又唔識你又唔識我
網上世界你咪繼續覺得我柒囉
Wfc
收皮啦垃圾

On9
讀多啲書先出黎獻醜

由頭到尾我都係講緊自己做過衰野就冇資格屌柒人
同我可唔可以做衰野係冇關係
你衝過紅燈唔代表我可以拆袋
但你冇資格屌鳩我
明未?
收皮啦垃圾

On9
讀多啲書先出黎獻醜

但你冇資格屌鳩我
明未?

你見到我衝紅燈,你可以屌鳩我,因為我做錯
見到有人做錯就有資格屌架啦
你都低鳩能,夾硬將唔同既錯拉埋黎講,然後就話錯過就唔可以屌鳩人
真係好撚ON9
收皮啦垃圾

On9
讀多啲書先出黎獻醜

算啦
佢地都係搏存在感

你咪繼續屈人博存在感囉
幾個鐘呢個post都開始沉
博乜撚野存在感
好笑
收皮啦垃圾

On9
讀多啲書先出黎獻醜

算啦
佢地都係搏存在感
收皮啦垃圾

On9
讀多啲書先出黎獻醜

但你冇資格屌鳩我
明未?

你都低鳩能,夾硬將唔同既錯拉埋黎講,然後就話錯過就唔可以屌鳩人
真係好撚ON9

你都on柒9
你衝紅燈比車撞死關我鬼事
我做咩要屌柒你
收皮啦垃圾

On9
讀多啲書先出黎獻醜

好柒呀

So ?
我又唔識你又唔識我
網上世界你咪繼續覺得我柒囉
Wfc

繼續表演下隨地大小二便呀 港蝗
我睇得好開心喎
收皮啦垃圾

On9
讀多啲書先出黎獻醜

但你冇資格屌鳩我
明未?

真係好撚ON9

你都on柒9
你衝紅燈比車撞死關我鬼事
我做咩要屌柒你

衝紅燈俾車撞累撚死個司機呀,呢度都大把人屌啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞