[急]日本藥妝免稅店拆左袋會點?

604 回覆
6 Like 139 Dislike
你地唔係鐘意講自律咩?
你地鐘意講自律我先提出約定俗成嚟討論
結果又話冇犯法又盛 但係阻到人呀嘛
把尺一時一樣
你地係要自律定守法呀?

大哥 你諗清楚啲 約定俗成根本唔關依個topic事
你係咁無限放大打稻草人唔代表有道理左嫁喎

折袋係有制度protect 呀大哥,左行右企係通俗黎咋,你明唔明呀

咪撚理啲刷存在感

真係on9 岩岩佢都有問我咩扶手電梯
就想講仲以為係咪打錯無理到
咁都唔明仲要屌人偷換概念 分分鐘連偷換概念係乜都未搞清楚

有冇行扶手電梯呀?有冇自律企定定呀?成班五十步笑百步

唔好再偷換概念啦

制度set咗目的係個個跟,約定俗成係唔係叫你個個都100%要跟呀?
我地人類朝早做野,夜晚訓覺,依家你咁夜唔訓,你自唔自律呀?
同你講黎都哂鳩氣,
唔跟法律係犯法呀,唔跟約定俗成係犯法咩?

你唔跟約定俗成咪好唔自律囉

但我唔犯法囉,你都字答我,
你覺得執野係藉口,下次係海關面前拆袋啦
你口口聲聲話唔關有無人見到,關原意呀麻

我等你直播一次

到底會唔會有人走盞唔喺人地面前做?
你呢個point已經唔係自律守法同走盞嘅範圍
你係一直挑戰緊自己智商
不過喺佢面前拆袋有咩問題
我都離境係唔會唔帶走所有嘢
咁個袋都係想確保呢樣嘢啫
何況佢睇住我拆咁更肯定我冇轉賣添

OK

真係on9 岩岩佢都有問我咩扶手電梯
就想講仲以為係咪打錯無理到
咁都唔明仲要屌人偷換概念 分分鐘連偷換概念係乜都未搞清楚

有冇行扶手電梯呀?有冇自律企定定呀?成班五十步笑百步

唔好再偷換概念啦

制度set咗目的係個個跟,約定俗成係唔係叫你個個都100%要跟呀?
我地人類朝早做野,夜晚訓覺,依家你咁夜唔訓,你自唔自律呀?
同你講黎都哂鳩氣,
唔跟法律係犯法呀,唔跟約定俗成係犯法咩?

你唔跟約定俗成咪好唔自律囉

但我唔犯法囉,你都字答我,
你覺得執野係藉口,下次係海關面前拆袋啦
你口口聲聲話唔關有無人見到,關原意呀麻

我等你直播一次

到底會唔會有人走盞唔喺人地面前做?
你呢個point已經唔係自律守法同走盞嘅範圍
你係一直挑戰緊自己智商
不過喺佢面前拆袋有咩問題
我都離境係唔會唔帶走所有嘢
咁個袋都係想確保呢樣嘢啫
何況佢睇住我拆咁更肯定我冇轉賣添

OK

掂過碌蔗 快
你地唔係鐘意講自律咩?
把尺一時一樣
你地係要自律定守法呀?

早D休息啦巴打,我估佢自己都唔知講緊乜,講講下仲講到智商問題
如果拆袋無錯咪係海關面前拆咗個tax free袋佢囉,佢又唔敢又話智商問題,即係簡單D黎講----佢自己都知自己柒咗但又落唔到台,俾佢落落台啦
窩蛋牛肉飯確係低質
我自己都試過日本旅行開過一張足浴貼出黎用 然後放返入去
但有時有d野一就係一二就係二
有d人好重視個規訂
有d人唔重視
我自己覺得唔係拆黎轉賣都情有可原
但絕對唔會將件事講到好似正確咁
同時我亦唔覺得呢個動作有幾大件事
你地唔係鐘意講自律咩?
把尺一時一樣
你地係要自律定守法呀?

我係偷換咗概念睇下係咪冇犯法就代表做得
結果咪成班所謂自律撚根本唔知咩叫自律就喺度批評樓主
講真上網睇老翻av紅燈過馬路係衰
但係你都唔洗用埋呢啲例子去合理化拆袋呢個行為
你屌我免費睇av亂過馬路我就實認衰
但係至少我唔會仲死撐講到俾錢睇av綠燈先過嘅人係戇鳩仔

唔咪唔好批評人地拆袋囉
窩蛋牛肉飯確係低質
我自己都試過日本旅行開過一張足浴貼出黎用 然後放返入去
但有時有d野一就係一二就係二
有d人好重視個規訂
有d人唔重視
我自己覺得唔係拆黎轉賣都情有可原
但絕對唔會將件事講到好似正確咁
同時我亦唔覺得呢個動作有幾大件事

殺人都有自衛,做錯咗,知道做錯,下次避免,自律返,完全無問題,一開始我都係咁講
但有D人 將一樣野做錯100次,然後FF到變應份,正常,走盞位。
呢D人一D 自愧羞恥心都無仲要屌返人跟規矩係唔識走盞係ON9
呢D人唔屌真係唔得囉
你地唔係鐘意講自律咩?
把尺一時一樣
你地係要自律定守法呀?

早D休息啦巴打,我估佢自己都唔知講緊乜,講講下仲講到智商問題
如果拆袋無錯咪係海關面前拆咗個tax free袋佢囉,佢又唔敢又話智商問題,即係簡單D黎講----佢自己都知自己柒咗但又落唔到台,俾佢落落台啦

我答左啦喺海關面前拆係可以
你地唔係鐘意講自律咩?
把尺一時一樣
你地係要自律定守法呀?

諗住唔覆你,但真係太柒
不如你搵下封咗袋tax free 嘅野未離境前拆唔拆得,此post 已完
你地唔係鐘意講自律咩?
把尺一時一樣
你地係要自律定守法呀?

你講咁多有咩用?規舉就係規舉,唔守就係唔守,唔會合理。個分別係你同佢地兩種人,件事no big deal,佢地重視個規舉,比你係個海關面前開一百次,佢地都係重視緊,唔會合理化左件事
呢個post好多垃圾支那賤種
前面仲有隻垃圾支那澳門狗
明明唔拆得 但不斷用垃圾理論合理化自己既犯法行為
呢個post好多垃圾支那賤種
前面仲有隻垃圾支那澳門狗
明明唔拆得 但不斷用垃圾理論合理化自己既犯法行為
純粹覺得呢件事好簡單你地覺得唔拆得嘅
可以
但係唔需要屌人拆袋囉
唔需要用自律或者其他理由屌人
唔需要道德撚上身
你要屌人唔自律先問自己係咪從來都咁自律
可以
但係唔需要屌人拆袋囉
唔需要道德撚上身

諗住唔覆你,但真係太柒
不如你搵下封咗袋tax free 嘅野未離境前拆唔拆得,此post 已完

使唔使幫你搵埋?

唔咪唔好批評人地拆袋囉

典型跑馬論
咁呢個世界應該無一個人可以批評任何人
重點係你幾自豪拆袋呢個行為
可以搵咁多藉口去合理化
可以
但係唔需要屌人拆袋囉
唔需要道德撚上身

做咩呀又資格論呀
要聖人先可以批評你架咩
犯法就犯法啦乜撚野唔洗用自律屌人呀
柒撚左就鳩up
可以
但係唔需要屌人拆袋囉
唔需要道德撚上身

做咩呀又資格論呀
要聖人先可以批評你架咩
柒撚左就鳩up

姐係講一套做一套屌人就大大聲
現實都係照衝燈

唔咪唔好批評人地拆袋囉

典型跑馬論
咁呢個世界應該無一個人可以批評任何人
重點係你幾自豪拆袋呢個行為
可以搵咁多藉口去合理化

前面仲有件咩落雨淋病既垃圾澳門狗架
話唔拆袋既都係死蠢 無人check唔知守啲法例黎做咩架
可以
但係唔需要屌人拆袋囉
唔需要道德撚上身

做咩呀又資格論呀
要聖人先可以批評你架咩
柒撚左就鳩up

現實都係照衝燈

即係已經無哂論點啦
人地做唔做係人地既事 人地錯代表你錯就岩
其他人拆袋代表件事係岩咩 柒頭唔夠人講用臭蟲論
你都係做返支那人算啦
可以
但係唔需要屌人拆袋囉
唔需要道德撚上身

做咩呀又資格論呀
要聖人先可以批評你架咩
柒撚左就鳩up

現實都係照衝燈

諗住唔覆你,但真係太柒

使唔使幫你搵埋?
做咩唔覆先,幫你搵搵下POST 原來 個TAX FREE 袋爛咗佢都有權叫你補稅,你依家同樓主講無問題
仲要話自己成日咁做無人check,即係蓄意逃稅啦,有無精通日本法律嘅巴打講下會點?
可以
但係唔需要屌人拆袋囉
唔需要道德撚上身

做咩呀又資格論呀
要聖人先可以批評你架咩
柒撚左就鳩up

現實都係照衝燈

即係已經無哂論點啦
你都係做返支那人算啦

係呀根本人地就唔check個袋人地根本wfc但係呢度就一截道德審判拆袋嘅行為
總之我就係會拆袋方便自己執嘢 俾人周到咪罰我囉 我過得到自己嗰關
可以
但係唔需要屌人拆袋囉
唔需要道德撚上身

做咩呀又資格論呀
要聖人先可以批評你架咩
柒撚左就鳩up

現實都係照衝燈

諗住唔覆你,但真係太柒

使唔使幫你搵埋?
做咩唔覆先,幫你搵搵下POST 原來 個TAX FREE 袋爛咗佢都有權叫你補稅,你依家同樓主講無問題
仲要話自己成日咁做無人check,即係蓄意逃稅啦,有無精通日本法律嘅巴打講下會點?

我真係唔會再覆你 你太柒
可以
但係唔需要屌人拆袋囉
唔需要道德撚上身

做咩呀又資格論呀
要聖人先可以批評你架咩
柒撚左就鳩up

現實都係照衝燈

即係已經無哂論點啦
你都係做返支那人算啦

係呀根本人地就唔check個袋人地根本wfc但係呢度就一截道德審判拆袋嘅行為
總之我就係會拆袋方便自己執嘢 俾人周到咪罰我囉 我過得到自己嗰關

喂喂巴打 你蓄意逃稅仲咁大聲咁囂張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞