[急]日本藥妝免稅店拆左袋會點?

604 回覆
6 Like 139 Dislike
真係好難同有小農dna 嘅人講野
自律真係咁難,守規真係咁難?
你話對住暴政而唔守規我可以理解,
人地日本provide tax free 俾你
你係咪遵守吓人地嘅規矩都唔得
要用咪連tax 買囉
ar位咪另外pack囉
咁大隻字寫住唔準拆 你係都要破壞規據
用tax 嘅錢就可以見證啲小農dna 幾咁核突

得啦得啦
你慢慢生活係你自己世界啦 你最高尚 高人一等
過馬路紅燈冇車都唔好過啦
坐地鐵唔好講粗口啦

規矩黎嫁

唔駛講到我高尚
係你支那賤種遮

好煩呀你 講返件事好冇姐 唔好再人身攻擊啦
試過一次關西返黎香港,排緊隊等寄行李
排我前面有個推bb車既香港女人,佢啊媽就係隊列則邊執緊行李
但因為佢袋免稅品太大袋根本無可能塞得落個喼
排排下就快到佢地,個女人叫我幫手睇住架bb車一陣(個bb佢自己抱返),佢衝左過去拆左個免稅袋塞落喼到
果下真係嚇左嚇
果日仲要係星期日下就黎,機場超多人
雖然拆袋依d野大家心照不宣架啦,但你都唔好大庭廣眾做啊

有白粉你就仆街
試過一次關西返黎香港,排緊隊等寄行李
排我前面有個推bb車既香港女人,佢啊媽就係隊列則邊執緊行李
但因為佢袋免稅品太大袋根本無可能塞得落個喼
排排下就快到佢地,個女人叫我幫手睇住架bb車一陣(個bb佢自己抱返),佢衝左過去拆左個免稅袋塞落喼到
果下真係嚇左嚇
果日仲要係星期日下就黎,機場超多人
雖然拆袋依d野大家心照不宣架啦,但你都唔好大庭廣眾做啊

有白粉你就仆街

有CCTV睇住屈你唔到既
其實有時唔係拆唔拆嘅問題,有時一次過買太多,個店員用一個勁撚大嘅膠袋裝撚晒,點放得入個喼呀。真係捉到咪解釋下囉,最多咪對下單睇下有無少到野,只要唔好用過or少左野,我就覺得無咩問題。但細袋放得落就一定唔好拆!規矩一定要守,但係無踩過界嘅前題下,我覺可以有小小走盞位。
點解面皮可以厚過長城
要用咪連tax 買囉
ar位咪另外pack囉

人地啲規矩整出嚟都係做吓樣
你又真係跟到足
拆左個袋亦唔見得會對其他人有壞影響
變通都得啫唔一定要盲從
我記得買隻錶 免稅返到HOTEL忍唔住直接戴係手上機
咁Passport入邊啲單 係咪去完可以搣走
日本都係講個信字 根本唔會check你
扑左袋會拎到出黎

唔知過完關定過關前會有個兜叫你dum入去
拆左袋會拎到出黎

錶又唔駛入袋
話知你衫褲鞋襪著晒上身

錶又唔駛入袋
話知你衫褲鞋襪著晒上身

又好似係冇袋
試過開左 用左 冇俾人check
其實樓豬驚咪唔好拆 最多俾人捉到咪冇得退稅咁解

過關前

過關前

完全冇見到 去左兩次都冇 依家有一疊單係本Passport入面
要用咪連tax 買囉
ar位咪另外pack囉

人地啲規矩整出嚟都係做吓樣
你又真係跟到足
拆左個袋亦唔見得會對其他人有壞影響
變通都得啫唔一定要盲從

唔好理佢啦 條友咩都跟規定 完全唔用腦 好似黑警咁

過關前

完全冇見到 去左兩次都冇 依家有一疊單係本Passport入面

我都係
你同黎香港走私班支那蝗有咩分別

過關前

之前係福岡過關前有個位有工作人員幫你搣走晒

根本2樣野 一個係拎去賣 一個係自用 而且唔係主要走水貨 而係旅遊

本質上唔同
有拆,純粹想個喼易執啲 塞到一舊好曬位

根本2樣野 一個係拎去賣 一個係自用 而且唔係主要走水貨 而係旅遊

本質上唔同

事實係得你自己知係咪拎左去賣
樓主話拎嚟用你係咪又信?

本質上唔同

佢攞去賣去營銷都係自己用左,自用,本質上一樣喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞