[急]日本藥妝免稅店拆左袋會點?

604 回覆
6 Like 139 Dislike
如題,打算拎出黎用同分喼
無事 最多咪俾返d稅

比人抽查到咪要比返稅囉
過關主動比關員撿查同個關員講你拆左袋

乞衣咩
攞出黎用就咪撚學人免稅啦
三次都無事
無人check過
但唔好彩比人抽查到就要罰返稅
最好就唔好拆啦,之前試過個袋自己爆左口,不過都無事
呢D問題都問得出
樓豬你咁撚蠢唔好學人去旅行啦
話你知冇可能查到

1) 收PASSPORT 張免稅單係寄行李櫃台之後 過海關之前
我就當佢真係問你拎黎睇 你話放佐係行李 寄佐入倉 佢都耐你唔何

2) 我當你寄行李CHECK 食蕉時比人抽中開行李 你連個免稅袋都掉9佐佢
邊個知你D野係咪TAX FREE 野

BTW 一年去日本6 7 次 從來冇見過有人CHECK TAX FREE野
從以前由海關收張免稅單到變成自己掉入去個箱到 都冇見過要CHECK 野
次次都拆,邊到有咁多人手個個check
宜家懶到有個箱比你放張野入去
試過一次關西返黎香港,排緊隊等寄行李
排我前面有個推bb車既香港女人,佢啊媽就係隊列則邊執緊行李
但因為佢袋免稅品太大袋根本無可能塞得落個喼
排排下就快到佢地,個女人叫我幫手睇住架bb車一陣(個bb佢自己抱返),佢衝左過去拆左個免稅袋塞落喼到
果下真係嚇左嚇
果日仲要係星期日下就黎,機場超多人
雖然拆袋依d野大家心照不宣架啦,但你都唔好大庭廣眾做啊
次次都拆
全部放哂入喼
次次都冇事
話你知冇可能查到

1) 收PASSPORT 張免稅單係寄行李櫃台之後 過海關之前
我就當佢真係問你拎黎睇 你話放佐係行李 寄佐入倉 佢都耐你唔何

2) 我當你寄行李CHECK 食蕉時比人抽中開行李 你連個免稅袋都掉9佐佢

BTW 一年去日本6 7 次 從來冇見過有人CHECK TAX FREE野
從以前由海關收張免稅單到變成自己掉入去個箱到 都冇見過要CHECK 野

你係中國人

唔見佐 佢耐你咩何呀 問得拆唔拆得袋哩個問題已經好ON9
你去多幾次 知道個行政流程就知道根本冇機會比佢CHECK 單
無論係時間 定係地方

BTW
唔好傻啦 過食蕉點會CHECK你PASSPORT 呀
我琴日先係福岡比人CHECK行李都冇比人叫拎PASSPORT睇
宜家懶到有個箱比你放張野入去

冇人會理你係咪拆
免稅都係想鼓勵你買多啲
話你知冇可能查到

你係中國人

手持葡國護照 歐洲人 你自己慢慢做你中国人啦
話你知冇可能查到

2個陣 叫你show passport咪知

其實寄行李好少叫你打開
你諗下成村人係後面排緊隊,仲叫人打開個喼係咪博炒
其實d例係用嚟阻嚇你, 執行上非常高難道。例如我買咗支whisky, 例話tax free要跟身, 但試問點hand carry支500ml 嘅野上機呢? 做得唔好咁揚咪算囉
話你知冇可能查到

得關西個阿叔係咁
佢見到d阿嬸/師奶會變到好惡
利申好耐無去東京機場出境
無拆過
喼入面果d好難會睇個個都check
你拆左tax free袋寄倉行李
之後你就過關meet紙仔,再check手提行李咋嘛
所以基本上唔會發覺,你都返香港啦唔會好嚴
除非你又入日本關
利申 入日本關依家好密check人行李打開睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞