[ AI Art ] - stable diffusion 討論 分享 02

696 回覆
9 Like 8 Dislike
想問下 animatediff img2img 出現
Runtime error
Expected query.size (0) == key.size(0) to be true, but for false
可以點解決
Google 唔到
好耐冇玩......
install A1111 v1.9.4

我都好耐無玩
原來勁左咗多
其實都係 SD1.5
聽講 SD3 好唔掂
我都勁耐無玩 有咩新功能?
其實我都唔係好知,都係裝番最新a1111,舊prompts gen下圖

話說最近出咗好多video ai好似有啲可以自己upload相reddit有唔少人講緊
waiting SVD (stable video diffusion) for A1111.
我唔想學 comfy...
外星秘密基地

係reddit d sd3 全部出異形
all the upscale model with thumbnails.

https://openmodeldb.info/users/helaman
開始有簡易train ai未?半年前試過勁複雜仲要結果出唔到我俾佢既樣
唔熟,.. 好似冇變
用d事後換樣extension仲方便 又唔受限於base model
有冇簡單教學
玩Tensor art玩到性上癮咁款

AI女友我愛你

又可以換我揀既3,半透咁

真心好正
最近試玩FLUX + SWARM_UI
#希望A1111快啲support flux

mode: Flux-dev
手冇問題, 雖然有時都會炒

rtx3060 (12g)
1280 * 768
around 100s

有冇人同我一樣都係用colab黎run sd?
早兩日又用唔到,前幾次都可以上網搵到有人有同樣問題自己搞得掂,但唔知係咪最近出左其他新嘅,我呢個舊嘅少人用,我本身唔識寫code,一開始都係上網拎其他人嘅黎用,有冇人邊度有新版可以抄
flux好似好勁 (我得4gb vram)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞