[ AI Art ] - stable diffusion 討論 分享 02

696 回覆
9 Like 8 Dislike
放野上 DA/pixiv, 題材關係每幅大約第3日就無人再like
於是就好想整幅新既吸下like
變到好似要逢星期二三同weekend就要出圖咁
開始明d女點解成日自貼
多人like嗎 係ig玩好冇癮
者係點無癮法?
姐係冇人like 冇癮
唔... DA/pixiv, post新野d人岩會睇返你d舊野
咁累積返一排會有幾十 百幾個like咁
唔係好多 故且分得出邊幅多人鐘意邊幅少人鐘意咁解

不過我個d係d偏門野黎
大食野發揮倒4060 16gb既真價 , 勁過4070

依而且 3060 12gb 同 4070 差唔多
我就黎忍唔住喇
好靚,用咩checkpoint?
我入坑已經咩brav4v5

想整返最典型個種AI日本妹樣, 整唔倒既?
唔係chilloutmix加jp doll就得?
https://www.kocpc.com.tw/archives/508446
NVIDIA 正式宣布 RTX 4060 Ti 16GB 降價消息,變得稍微香一點
根據外媒 Wccftech 的報導,稍早 NVIDIA 正式發佈公告,GeForce RTX 4060 Ti 16GB 一開始的建議售價是 499 美金起,而即日起將調降到 449 美金起,降價約 10%
想問下a卡玩sd係直情唔support開唔到 定係 純粹gen圖慢過n卡
輕度玩所以唔介意慢d 但都想接觸下
魅魔

依個係咩model 幾靚
呢幾張用咗Yayoi mix, 幾平衡嘅model,不過都係做囡專用
試下先依排用majicmix henmixn硬係覺得唔靚 好似太sharp咁 依個睇落幾舒服
如果未買千祈唔好買
如果已用緊a卡,而‘用倒’ 只代表 ‘’係咁依gen下圖' 既
簡單就 windows directml, 慢人4倍,gen幾下就要boot機
想用倒多d人地用倒既野, 就裝 linux rocm 不過都會比n卡慢一截
想快又踏入拓荒者既世界可以咩windows olive,我無研究了因為已經心死準備換N卡

同埋如果真係輕度玩 咁去pixai.art好過啦
唔駛經歷setup amd麻煩野
佢又support人地upload 既model, lora又有inpaint, controlnet, upscale , 又快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞