[ AI Art ] - stable diffusion 討論 分享 02

696 回覆
9 Like 8 Dislike
download 果時hang過機,發現重新Down 過之後就正常返
有無限放大兼add details
原生幾多重要咩?
好有用 Thanks
一路倍住我哋
冇玩幾個月

依家得閒返啲又試吓新model試吓新LoRA gen 囡囡cosplay,終於唔駛來來去去都chilloutmix ,啲相嘅真實感都重咗。

BRA?
主要係 "majicmix-realistic" mix "cyberrealistic"
再加 filmGirl LoRa
majicmix + filmGirl 嘅真實效果好好

然後再用我之前嘅controlNet shuffle嘅方法控制光影,例如第四張我用咗呢張GoT劇照入去gen
早幾個月玩得太密玩厭咗近兩三個月去咗玩AI Cover (都開始玩厭)

等遲啲stable diffusion XL出我就會再玩返
終於知道點樣將extra networks D字縮細
https://github.com/AUTOMATIC1111/stable-diffusion-webui/issues/7874
before:
after:
AI cover 用乜玩?
d人邊度睇自己幾多 it/sec ?

我見gen緊時有個s/it, 1 over 佢就係上面?
RVC
去aihub個discord有教學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞