發覺兒登一日低質過一日

394 回覆
678 Like 86 Dislike
唔過3萬咪唔知
呢個成日都有人露底
咁咪走囉屌你老母
係架,一路食老豆老母,食足廿幾年
一講出黎做野俾家用就屌鬼
有d就會即刻講到由細到大冇家庭溫暖,再唔係就吹到單親家庭+家暴乜都齊

另外一d呢,叫佢地咁本事,出去自力更生囉
就講到老豆老母生得佢出就要照顧到佢死嗰日,加多句「我冇叫你生我出黎架」就變到好順理成章咁
咁唔想做人叫佢自己趁地淋又話你教唆人自殺

佢地根本冇諗過想去改變宜家個狀況
淨係屌,屌天屌地屌其他人
講幾廿百個理由出黎講到自己身不由己
但係叫佢捱下咩?做下d野去改變咩?「不了」
同佢地講其實儲十年八年有6-70個+一份穩定嘅工,已經可以上到4-5M嘅樓
就同你講嗰d樓不了,要市區半新鐵路上蓋

仲要走去笑9住美孚d阿公阿婆已經供斷層樓咁有錢都淨係去樓下茶樓食埋晒d劣食

自己又屌冇樓,叫佢慳錢又唔肯,仲要屌埋人地慳錢

呢d人唔叫loser應該叫乜?
有次先講過
其實睇樓好撚煩,又嘥時間,睇成個下晝先睇得幾個盤
唔係真係要住,殺到埋黎,真係邊個會無啦啦理d樓貴定唔貴

佢地話睇地產舖門口,睇中原成交價就知喎
啱啱有fd買樓個AA先出大絕促成左個deal
真係連AA真人係點都冇見過嘅人會知呢d野咩?
圈子冇人買樓又會知咩?
一見到有人話要full pay買樓已經知係公屋囝
清屌到啲公屋垃圾無聲出
唔好等啦直接租啦

唔好租啦辭職申請公屋啦
佢地隨時連部iphone都要乜卡物卡優惠多先做分期
月入得14.15k 邊有錢成皮野買iphone啊
有冇得月供
屌撚到條傻閪一棟都無
信和入完華強放咪升
緊係啦 我最高位4億接咗凱旋門頂層2000呎複式單位啊 而家輸咗60% 不過隔日換一條新女
咩一線 二線明星姐仔 𡃁模任砌

慳埋慳埋3年叫雞錢賺番凸
有啦
仲可以等埋消廢券 3000 蚊先買
唔買iphone 仲要套現
連登女均雞已經唔洗講,
有咩問題賴晒人地,自己無問題,
轉個頭睇劉馬車就識講馬車自己無問題 錯都係人地
師兄好波!
pin this
班傻仔成日以為自己係大道理
一日到黑喱係間房攞著個鍵盤
話邊度爆諗著大洗牌
咁儲蓄保又真係仆倒野黎
有個保險經紀開post都叫人唔好買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞