發覺兒登一日低質過一日

394 回覆
678 Like 86 Dislike
咁佢地既世界一係casio 一係apple watch架啦
公屋俾隻Lange佢戴 咪又係戴出一陣淘寶味
連登主流係一班losers 社會垃圾
憎人富貴厭人窮既矛盾混合體
你討論一啲佢地冇既野 超出左佢地認知範圍
正常人會靜靜地唔出聲 聽下人哋分享
但連登仔就會葡萄 惡言相向 話你吹水扮野
再進一步攻擊你想討論既野係垃圾

之前有個post 討論人工50k 係唔係sweet spot 先好笑
呢啲topic 擺明係想啲搵50k 樓上既人討論到底再升上去既 compensation vs workload 性價比問題
成班搵皮幾兩皮既垃圾入去challenge 邊有咁多人搵咁多錢
中位數先2皮幾乜乜乜
再唔係就擺低句連登fg 50k 來來去去三幅屁
淨係得啲垃圾質疑人地吹大人工去掩飾自己廢柴既現實
騎劫哂個 thread

大佬香港已經係全世界數一數二容易搵錢既地方
你連中位數都冇本事去賺
咁樓價幾錢都唔撚關你班柒頭事啦
真 係香港搵得20k 出外國真係含得撚
去大灣區隨時可能得番3-4k
連登仔啲親戚咪又多數住公屋
正常post->引戰撚/獨醒撚入黎拎存在感->罵戰
而家開post認真討論都費事
岩爵悅庭班雀友日日吹奏 以為自己己住緊vc
所以係依度的確係唔會有認真討論,

依度永遠無買樓嘅鐘意扮專家討論樓市,

未移過民學人講移民。

你估啲人唔清楚現實,但係現實佢地出到真實社會根本無人想理個啲生活水平低嘅人鳩Up。

現實社會係結果論,有錢先有資料講投資理論。真係識睇未來邊個需要上連登鳩Up。

連登都真係有啲師兄會認真討論,之前都問過啲師兄關於九龍站啲問題。有啲回覆同我睇完樓個情況真係準。

不過依啲有營養嘅討論真係唔多。特別係跌市,個啲對買樓冷嘲熱諷,唔係認真討論嘅只會更多。當年97 03見唔少。
鞭得幾好
你咪樓上講緊嗰啲人囉
無啦啦又爵咩鬼悅庭
唔明點解有人會對一個屋苑特別有仇咬住唔放
公道啲講
Tesla出牌一船船咁計嘅
大貨一到倒水咁兩三千架
仲有Model Y 7座大絕未出
係,一個正常的地方,樓市旺應該先多人討論買賣。
lihkg就係個市愈西,愈多人入黎房台
上年跌市,就一大堆沖入黎房台笑業主,而加反彈又少左堆人。
開完屌完你咪又係繼續睇
失敗者/井底蛙=唔去了解清楚成件事先比comments
剩係識講,唔好買 唔好租 唔好用
同叻哥「我睇唔到 我唔知」一撚樣
跑得快過隻馬先講得馬?
打波勁過所有球星先講得波?
我收入多過你係咪又可以笑鳩你教我睇樓?

以你邏輯, 你貼咗收入樓契先好係到發言, 否則就係笑死人
要屌就畀d point黎屌人啦, 乜point都冇就幻想個個公屋仔, 你呢D回覆咪就係低質囉 顧掂你自己先啦笑人
兒登好多黃C,自己都係係上面落黎,十個有八個一係就內地出世,一係就父或母係內地人,當中識既黃人,吾敢講自己係內地出世,佢老豆老母係內地黎,佢都只係敢同人講佢阿媽係內地有親戚,其實佢全家都係內地人,亦有一D香港人娶內地人做老婆,但日日就鬧150單程證,咁先搞笑!
房屋台最多無能力買樓既人9 up
車台個d連有冇車牌都成問題
成日講埋呢d廢話
講波你都要識踢波,唔係連企落個足球場都未試過嘅懵撚喺度得把死人口9up
講馬都要知跑馬係做緊乜
你自己跑步就算快過隻馬你都係唔撚識馬,唔該死返去你個田徑場,ok?

宜家係屌緊d人成日一日到黑講樓好貴
一街4-5球嘅樓又唔講
點上車?要準備d咩又唔識
息點計又唔知,淨係屌貴,屌人有佢冇
年年都升嗰陣呢,淨係識屌自己老豆老母廿年前做乜冇買,同佢講樓會跌就當你唱歌
好喇跌左兩年喇,有冇人話跌就掃呀?
冇喎,又喺度笑,都唔知笑乜

宜家唔係屌你冇資格講
你屌你班土人
連搭車錢都冇,日日靠對腳,最多借人隻驢仔騎下,出到省城見到原來呢個世界有車
自己見識少,仲要喺度笑9 d人渣車「你架車行咁快小心一撞就死呀,嘻嘻嘻」一樣咁on9呀
唔係要你跑得快過架車先有資格講野呀
Pin
掌嘴掌到啪啪聲
又講得幾中
推到條傻9淡睇到啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞