發覺兒登一日低質過一日

394 回覆
678 Like 86 Dislike
全港最大失敗者公屋撚發洩區

上連登都係用旁觀者睇班傻仔不知天高地厚講笑話
根本成班玩膠on9仔係度9up
你以為佢哋真係認真答你嘢?
佢哋只係覺得好玩先係度亂鳩咁應
係,成班純9up
一堆鍵盤戰士,最想洗牌
自己唔好過要人地唔好過
最尾又係想了人講黃藍野
見一個block一個,回覆都哂時間
事無大小都歸咎政治政府問題
佢都唔反省下佢今日做過d咩
有冇真係努力過 唔講話兩公婆做保安做譚仔都買得起啦
去澳門金巴請司機2萬8 無人做
地盤求其一個位 日薪1500 大把空缺 無人做
仲話冇人入行係人工唔夠高

肯學肯挨 香港一街都係機遇
正正常常 兩公婆一齊儲3-4年一份首期
順便買樓結婚 家庭月入40-50k
唔生小朋友 供樓萬鬆2萬 1萬開支食飯
仲可以儲萬幾做下投資 去下旅行 或者儲多個首期買多層收租或者做下生意
生小朋友就真係有壓力啦

已經係形容緊冇學歷既人可以享受到既正常生活都俾人批評我離地 我完全理解唔到究竟佢地有幾大洗幾爛賭
你咁叻嘅,知道人哋住公屋
又實Q又倉務員 諗都多諗都覺得班loser廢到得人驚
唔買唔租 一係公屋一係訓街既啫
仲有第三選項??
實Q後生又醒既話 一樣可以上位
倉務員 12-13k 同24-25k已經兩個級別啦
不過連登多數11k 如果唔係邊申請到公屋
D傻淡真係會以為自己個身份隱藏得好好
係隱藏都懶 就係玩鬥廢 吹咩
你又吹佢唔漲
吓?
咁我哋公屋真係有實力啵
呢度不嬲食個飯或者打個機都要講政治㗎啦,唔鍾意都冇計
講起兩公婆做譚仔買樓,我醒起班廢柴就會話四五百萬樓買到乜嘢?市區舊到狗也不屌或者大西北返工放工通勤三個鐘
我見到呢啲comment真係笑出聲,自己咩新鮮蘿蔔皮,想一步登天 你有無呢個實力先,你又無父幹,咁普通人財富都係一步一步累積架喇,淨係識係度怨天尤人,班傻鳩最叻就匿埋係公屋張碌架床度打字,咁你唔係廢柴係咩
第三種係痴老母間公屋住既廢淡
日日係廳襯老母訓左先有得打飛機
咁咪無住屋需要囉
而家係5毛&aa集中地
咁金巴2萬8其實係呃鳩人
最後佢咪請晒珠海佬揸平一半, 最近先比人踢爆佢

不過你話兩公婆搵40-50k 其實又真係唔難
垃圾堆田區
利申 戴頭盔先 唔知實情
但係珠海佬用咩證件揸黎香港呢??

唔揸金巴咪揸順豐囉25k
再唔係就揸hktv mall 40k
https://www.youtube.com/watch?v=sy5jauQHJ4A
咁金巴係中港澳聯營, 理論上珠海佬可以揸過來香港
但唔可以揸去澳門嗰邊
而家金巴違例叫啲珠海佬揸去澳門

唔好講呢個住, 你嗰講兩個例子其實都好難揸到佢吹嗰個數
但講到做其他工, 平均一個人搵20k 真係咁難咩?
其實係咪00後已經唔興細細個聽狼來了嘅故事?
除左阻撚住個地球轉之外我真係唔知有咩咁好玩
呢d亦唔係叫玩膠
係純粹搞破壞,唔該分返清楚
嘩 都幾仆街 申請香港保就業 去請珠海司機
做唔住就加價啦
係呀,傾儲蓄保又叫人勿買儲蓄保
連登仔話香討多藍人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞