發覺兒登一日低質過一日

394 回覆
678 Like 86 Dislike
有能力買樓一定係小數,正常人都係想睇人仆街多過點樣成功,所以咪噤多人鳩up, 講真呢班人樓價平一半都唔會買倒,洗乜同佢地認真
見瘤主名 blocked
講經咩,成班幼稚到女都冇條,痴老豆住,根本冇搬出去需要,日日9 fing fing咪上連登睇業主仆街囉

睇到佢哋幾緊張,又話唔可以+$3凍飲,真係廢人先有呢種觀念
混跡攝影台最多
連登仔成日po啲垃圾相,你唔可以踩,你一踩佢哋就會叫你po你啲相,然後屌撚到你仆街
本年度最高質既post
樓價跌左咪又係買唔起
同埋出面日日幫金管局計住結餘班人
有時間擔心自己戶口淨流出好過
最慘佢地唔覺自己係loser 仲覺得好威
兩個人新婚,連400-500萬嘅上車盤都話貴,求其雙方加父母都拎到首期出嚟啦,除非兩家人都拎緊綜緩,咁嘅組合真係窮四代等攬炒
一般呢d組合父母果代都生唔只一個
同埋有佢地既道理儲唔到錢 例如話供書教學洗哂係你身上 等等
話貴嗰啲無計過數啫

你睇下樓豬隔離post
450萬上車盤 70 萬首期連雜費, 月入只需4萬多啲
跟住成堆連登仔係入面又話勇士又盛 睇完真係笑左一聲
無需太認真
香港地好多人都係咁樣供樓
係班乞衣供唔起先講呢啲廢話
我覺得唔係供唔供得起既問題
感覺佢地仲係讀緊書/同父母一齊住公屋,跟本無需要考慮住屋問題,隔離觀火,梗係想睇人死
佢地都無錢買,連入場券都無,講衰d即係無資格買樓。

簡單一句,只係一班買唔起既傻鳩圍爐取暖叫人唔好買樓
所以我先話啲兒登仔跟本係廳打緊飛機
都未面對住屋問題

公屋 如果佢申請到自己名我都覺得好撚勁
識得係港共制度搵到出路, 痴老母名唔計

其他居屋 租樓 嗰啲真係試過就知咩事
到真係要自己出黎住,咪喊住叫媽咪囉
相信不能照顧唔到自己
換個角度思考 你係業主 唔係話炒唔炒
而家要重建收購你層50-60年舊樓
按番50-60年前 幾萬蚊既價同你收番
踢你訓街得唔得???
公道啲講 父母嗰代窮開
無互聯網 無意識 唔係而家呢代可以放棄人生既理由
所以我都勸佢 唔好買唔好租 祝佢早日離婚
放番d失婚中女sp資源出黎
咁你咪租囉 千奇唔好買
之前講mpf,有人連封頂1500蚊都唔知,又係到講經
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞