發覺兒登一日低質過一日

394 回覆
678 Like 86 Dislike
你講full pay
咁樓你覺得要儲幾年錢就買到先
而家搵20k, 租6K,洗費14K, 儲$0
想買部iphone $6388都唔知要儲幾多年錢先儲到,咁係唔係iphone好貴?
上次唔係屈AA咩 唔係質疑做生意唔洗做??

我展示到商業戶口 商業登記 租鋪合約

你輸10萬

我展示唔出 我輸80萬

留tg 今日隨時四小龍等你
你唔駛搵比喻啦
你咪直接講買樓有幾複雜囉
好似精神分裂咁 整蛋糕唔簡單 整蛋糕唔難
簡單 反義詞就係 困難

1999 番去讀下小學先啦
可能佢嘅意思係買樓好複雜,但唔難

但我唔明咁講有咩意思
每個人都講緊買樓貴定平,上車易定難
然後佢同人講買樓好多步驟,好似整蛋糕咁
仲要話人屈佢
其實佢講清楚咪得,唔駛眾人皆醉佢獨醒
直接d,唔駛咩比喻,講比人知買樓有幾"複雜"

不過買樓煩唔煩,係買過樓嘅人先知
屌, 你第一日知咩, 呢度討論野最後都會係嘈交,其實唔係兒登,係所有香港的group 都係咁, 我已經轉左Reddit 好耐

講攝影永遠講貴器材
講學程式永遠叫你唔好學,一係就話唔會學得識
講讀書又話讀書無用
講投資剩係識睇D 濕鳩TA 圖去炒賣, 連財報都唔識睇,日日信財演幫人接火棒

我番番個account 黎同大家尻up 下算
????
你智力係出咗問題?
我睇返我係有講:
有冇公司同是否AA係冇關係
有公司都可以係AA 你睇唔明呢個邏輯??
法例係有講AA唔可以有商業戶口?
係既你邏輯就成立

幾時變咗你有商業戶口=唔係AA???????
呢個邏輯係點黎 笑撚死人咩你

但點解係4小?
要賭錢唔該你搵定律師樓出紙先, 唔好牙斬斬得個講
我咪同你賭緊我唔係AA囉
咁細數 賭輸直接俾cash你
講黎講去三督屁打幾十字
拿拿聲留tg 搭的士出黎 一分鐘都唔洗抬錢走
on9仔, 你地夠屈我係樓淡公屋仔

出黎畀你睇我供款紀錄/樓契
有, 你輸10萬
我展示唔出 我輸80萬

留tg 今日隨時九龍海賓等你

出呀廢物, on9仔, 冇撚腦
洗唔洗我搵定律師同你簽約?
驚你走數, 傻仔 約都約得柒過人
我搵律師聯絡你, 你簽咗先好咁多口水啦, 傻鳩, 約你老母做愛咩
樓主你個topic留畀你自己啦, 柒下柒下咁
討論都唔講邏輯, 直接跳過: 我唔撚理

cls 白卡狗

上面D points都未見過你回覆, 學咩人開po, 收鳩皮啦垃圾
打下字討論都嫌煩, 學人講質素
你繼續打飛機 井底蛙, 活在自己世界, 你最高質
spin黎spin去 原來又係冇料到
cap圖啦 我幾時話你係公屋仔?
你係咪有妄想症??
條友主要都係引戰同隱性五毛藍絲狗
猛咁話自己有錢又乜又物
我咪同你賭緊我唔係公屋仔囉
咁細數 賭輸直接俾cash你
講黎講去三督屁打幾十字
拿拿聲留tg 搭的士出黎 一分鐘都唔洗抬錢走

還返畀你, 傻狗
上連登,勿認真
哎唷唷, 樓主叫人賭, 原來自己都唔敢賭呀?

又話咁細數, 驚輸唔起?

黎呀, 留tg, 電話 名, 我搵律師打畀你
唔敢呀?
又一條傻閪邊個post 我幾時講過自己有錢
我從來好強調我係一個基層
你真係有隱性妄想症窩ching
你係唔係公屋狗關我撚事?
次次都係你質疑我窩
我幾時質疑過你既專業性啊

第一次就存款
第二次就職業

緊係要同你賭啦

叫你cap圖啊 我幾時話你係公屋仔啊??
唔好成日被害妄想症咁
完全feel到
佢之前重係到貼金錶想扮有錢 (地盤佬大把都有.....)
其實直接貼幾個月收入就得 又唔貼
成陣隱性五毛藍絲味, 自己spin話人spin, 呢種,,,真係形容得好貼切
spin黎spin去 原來又係冇料到

係咁執口水尾 留tg 而家過海濱搵你
咁你係咪唔肯賭呀?

吓? 咩話 即係你唔敢賭呀?

on9仔
咁你係咪唔肯賭呀?

吓? 咩話 即係你唔敢賭呀?

on9仔
樓主其實你係咪文盲:

洗唔洗我搵定律師同你簽約?
驚你走數, 傻仔 約都約得柒過人
我搵律師聯絡你, 你簽咗先好咁多口水啦, 傻鳩, 約你老母做愛咩

文盲狗
喱到好多廢青都憤世嫉俗
反社會 支持劉馬車 唔識欣賞事物
咩差都屌一餐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞