iHerb 美容化妝護膚產品集中討論

453 回覆
41 Like 8 Dislike
準備買beauty of joseon試下
見佢個防曬好似好出名
有無人用過其他產品,想一次過買
上面 用過 完全感覺係垃圾
題外
唔知係精華本身質地太杰定係點(我用retinol)
佢個滴管係擠極都係抽唔到精華入支管裡面
最後只好成個玻璃樽倒轉咁倒出嚟先用到
後來買佢泵頭嘅精華(niacinamide同眼部精華)
好咗些少 但都係容易塞住咗泵唔出
最後都係要倒出嚟先得

買咗尼幾樣 用咗~3weeks
Stridex 好好用 效果明顯 3日就見到效果
Advanced clinicals 麻麻 無乜效果 都係咁大黑眼圈用完隻眼唔太舒服 用返AHC gold
Acure 一星期用2次 好似無乜分別 唔覺靚咗
PanOxyl 好好用 效果明顯 訓醒塊面同鼻都無油
Advanced clinical 精華 一般 唔見分別
Stridex真心正
本身用完一罐覺得黑頭暗粒冇點少到就以為冇用
先發覺停用嗰排塊面鞋手好多
即刻買返
PanOxyl會唔會用完好乾??
飲左一個月 冇咩feel
如果皮膚易泛紅同有暗粒用咩好 混合性肌
平時用開ordinary zinc 水楊酸 同B5
唔覺 特別係瞓醒之後塊面冇出咁多油就覺得唔乾
無用其他eye cream, 想試吓會唔會有乜嘢特別效果,但唔覺有乜特別
成班化身醫生叫人上網買處方藥
收到你,多謝你嘅分享,準備iherb落單買了
香港藥房azelaic acid
differin係otc
建議可以係香港藥房買,差唔多價錢,但係30g多一倍,不過係另一個牌子(香港買係法國製),我對比過成份,幾乎一樣
同一個牌子,唔同地球
建議可以係香港藥房買,差唔多價錢,但係30g多一倍,不過係另一個牌子(香港買係法國製),我對比過成份,幾乎一樣
同一個牌子,唔同地
thx絲打補充
Miss 左75 折 今個月會唔會仲有
應該唔會啦, 好耐無見佢做75折
等下年雙11啦

或者等平時85折
寫下comment賺US$1蚊 (好似係USD1)
上個月先做咗勁耐73折
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞