iHerb 美容化妝護膚產品集中討論

453 回覆
41 Like 8 Dislike
見無咩人有講iherb關於美容野既, 開個post大家一齊傾下有咩CP值高既product

我自己係iherb 買開adaphalane gel 0.1%同視黃醇1%, 夜晚塗, 堅好用, 油脂同閉口粉刺都少左好多, 谷暗瘡時塗都好快平伏番, 大推

另外就都會買下D卸妝同爽膚水, 不過無用開特定牌子

近排研究緊買保濕,美白精華同導入gel有無人用過好用的?

其他product/有D咩promotion code 大家都可以分享下
有無相睇係邊隻
我都有用過視黃醇1% 但甩皮嗰段期間太難頂
化妝都化唔到咁濟
可能我自己問題
因為我推介比啲男仔frd用
佢地日日用都冇咩問題咁

我自己就成日試唔同嘅body lotion/ butter
Eucerin嗰啲就算最潤嗰隻我都覺得唔夠

最近入貨嗰陣又訂咗一大堆
Petal fresh隻body butter唔錯
潤 又香 陣味唔會好假
又平
甩皮甩左幾耐?
我視黃醇係用黎塗心口同胄, 都唔可以日日塗
你可能1%一開始用係塊面太濃, 試下用adaphalene囉, 可能會易D適應, 我面都係用adaphalene

你呢個body cream 襟唔襟用?
見無咩人有講iherb關於美容野既, 開個post大家一齊傾下有咩CP值高既product

我自己係iherb 買開adaphalane gel 0.1%同視黃醇1%, 夜晚塗, 堅好用, 油脂同閉口粉刺都少左好多, 谷暗瘡時塗都好快平伏番, 大推

另外就都會買下D卸妝同爽膚水, 不過無用開特定牌子

近排研究緊買保濕,美白精華同導入gel有無人用過好用的?

其他product/有D咩promotion code 大家都可以分享下
我都有用過視黃醇1% 但甩皮嗰段期間太難頂
化妝都化唔到咁濟
可能我自己問題
因為我推介比啲男仔frd用
佢地日日用都冇咩問題咁

我自己就成日試唔同嘅body lotion/ butter
Eucerin嗰啲就算最潤嗰隻我都覺得唔夠

最近入貨嗰陣又訂咗一大堆
Petal fresh隻body butter唔錯
潤 又香 陣味唔會好假
又平
甩皮甩左幾耐?
我視黃醇係用黎塗心口同, 都唔可以日日塗
你可能1%一開始用係塊面太濃, 試下用adaphalene囉, 可能會易D適應, 我面都係用adaphalene

你呢個body cream 襟唔襟用?
lm
點為之襟用 目前用咗半個月大約用咗一半
因為我晚晚都搽 仲要一大pat咁搽
呢款係偏杰身
感覺上就會再潤啲
我就係中意嗰種痴立立嘅感覺
咁你皮膚都好乾下
即係咩 有無product名/圖
韓國果個豬仔b5
我都係超級無敵乾,成Q日甩皮。我用好多精華液都解決唔到。之後我死死地氣用最普通既cetaphil moisturizing cream就冇再甩皮等我之前仲係咁買mask同serum
caetaphill好野黎
我有用過 我覺得唔夠補濕
補濕會唔會直接塗透明質酸會好啲 ?

見幾多好評買咗呢支
因為本身我小腿個啲位都比較乾
所以想搵潤身啲
但唔知點解每次用完隔一陣就會好痴笠笠
好似吸收唔到咁
夜晚沖完涼搽第朝起身都重有層野
笠到人地掂到我都feel到
重有成支係到唔知點搞
可能係外國用會好D, 香港天氣好濕
用St. Ives啦, 係watons有得買, 一枝都係30幾蚊, 好抵屌
見Avalon係iherb幾抵買 有無人用過?
我都用緊petal fresh 真係平靚正
唔笠又潤 沖完涼搽瞓醒第二朝都仲感覺到

利申:用緊芒果味
推介vaseline mask!成日冇貨
有無人用過Advanced Clinicals?想買透明質酸精華同vitamin c
啲嘢全部都好平,唔知係咪真係有料到
印度神泥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞