iHerb 美容化妝護膚產品集中討論

453 回覆
41 Like 8 Dislike
個patpat成日生瘡又有好多印
有無咩product可以幫到手
感謝大家
依家做緊15%
唔急可以再等下嘅
啱啱見到,買轉先
想問枝AHA/BHA/PHA Toner 好唔好用?
想去白頭粉刺
我係長期用家,白頭粉刺黎講覺得唔太明顯有用,可能我係混油肌,角質比較厚,所以呢啲偏向溫柔既野比較無作用。我都係朝早用,因為訓完一覺出哂油,覺得佢去污濁野幾有用朝朝早用黎抹,塊棉都係氧化左既面油,黃黃黑黑der
想分享下advanced clinical枝透明質酸,用落係快吸收既,不過會起擦膠碎 唔好朝早用,搽防曬/化妝品個啲野會打哂交

之前一直用開factiv既都無事,不過貪平試下ac 大家有無其他用開好用既透明質酸介紹下,factiv有啲貴
hadalabo
佢隻金色「化妝水」根本就係精華
想係Iherb 買 Retinol 1%. 但想問下而家係未仲係好易俾人爆credit card?
之前試過, 攪到唔敢再係iherb 買
夏天鼻翼位都甩皮 連粉底都上唔到起哂班駁
請問有咩推薦搽咩好?
唔知wo, 我又未試過
淨係鼻翼位先甩皮?
塊面有少少,但主要都係鼻!
我本身有鼻敏感,成日呻鼻都關事
我明, 我都有鼻敏感, 就係因為鼻敏感會搞到鼻+人中+上唇甩皮
建議你呻鼻水唔好抹得太大力, 同埋可以試下用西瓜霜/凡士林呢D保濕好好既野剩係搽係甩皮位置, 尤其呻鼻水後都要補一補, 1個星期後會好好多
想問你化妝前會用啲咩補濕
如果係因為呻鼻水紙巾磨擦做成既甩皮,試過係用咩都無用,啲皮都係會係上碎粉定妝個下現番哂出黎

如果係妝前我都係用番平時用既B3&B5精華+無印乳液,冬天我會用潤少少既Embryolisse。但甩皮位如果一直都係甩緊,就算妝前做得幾好,一上定妝蜜粉/粉餅就又現番哂出黎
呢隻係唔係洗完面,搽埋爽膚水先用
retinol A 1% 好唔好用?

你都有用Lotion, 唔甩都正常
你用咗幾耐?
可能係支retinol 嘅配方適合你所以先唔會甩皮
我搽咗 retinol cream個幾月
係上面嗰陣有少少刺激感覺
下爬位(平時唔爆瘡)甩過皮
但真係見到皮膚有改善出少咗暗瘡
想問下邊到有呢個價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞