儲值卡/上台資訊區(32)

1001 回覆
15 Like 6 Dislike
3年卡用晒啲分鐘 想問下買volte plan 送唔送分鐘
佢下面寫住唔用volte 會扣普通分鐘
我部pixel用唔到volte
無再送了
多謝上面2位 睇黎要開新卡黎用
3萬今日突然變左收5g?
請問你知唔知VALUEGB 續PLAN貴幾多?
另外LUCKYSIM ... 因為見佢一年$60年好似好平 咁應該用咩卡養號? thanks thanks
好似係
sosim 都好似有
diy 好似冇
唔100%確定
但都係行42
我個sosim 仲係lte
已經重新開機

一陣去旺區再睇下
我都係仲收緊lte 唔知會唔會關張卡事
分批唔出奇嘅
變咗5g有乜好處 網速一樣
食電啲
變番lte
網絡反應快啲
理論上條路闊咗
你部錢七猶如係北韓揸車,暢通無阻
但錢七依然係錢七,同你係屯門公路一樣冇分別揸60/70
差在屯公會塞車
食電咗 然後都係收唔到
廿條線,但收費亭塞車本身3都已經唔係成日足速42M
我自己用緊 3 萬但就收唔到 5G, 有用 VOLTE, 可能暫時唔會收到 5G 住

呢家打呢嗰價, 好明顯追住 Your Mobile 嚟打, 因為 80GB + 30GB 數據收 $165, 好明顯平過 Your Mobile 1 年 50GB 數據收 $199, 大家都係 50 MB 左右, 門檻仲低好多, 可能之後 Your Mobile 會減價或有其他公司跟機出平價 5G 42MB 儲值卡

反而外遊部分, 中國聯通, 遠傳或其他地方啲網絡供應商會否俾 5G 出嚟, 呢嗰係令呢張卡變好買左啲原因, 變相可以和 AIS 鬥一鬥
SoSim 好似以前推過 5G 簽約 plan, 所以技術上同 SmarTone $68 儲值卡可以同時支援 4G 或 5G 係一樣, 仲要幾年內啲舊卡都可以做到唔洗換卡就可以收到 5G, 可能今次同 3 萬一齊測試 5G 限速儲值卡的網絡測試, 準備在 5G 儲值卡競爭, 因為暫時得 3HK 5G 係未有任何儲值卡(包括 MNVO)

澳門舊年先有 CTM 取得第一個 5G 牌, 但已經有 5G 儲值卡, 仲要包三地數據, 而且價錢唔貴, 香港相對推 5G 儲值卡推得比較慢, 但香港 4G 儲值卡真係太抵用, 所以唔多人有意想升 5G
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞