儲值卡/上台資訊區(32)

1001 回覆
15 Like 6 Dislike
有師兄可以cap圖或者話我知sim world 開plan 要幾錢?
經sim world 增值有無額外送錢?
見 110GB 新卡$145
但係再開plan 要$328
用增值券都要85*3 =$255

咁如果我有得雙卡,預計中用量
現有電話mnp 去養號plan/ 低用量
加張數據卡一年換一張?
或者完咗一年買張其他供應商新卡mnp keep 返個number?
另外如果而家上緊台可唔可以mnp 去同台儲值咭?
例如:3 上台 → 3萬能咭?
定係都係要過冷河?
重有
上緊台嘅mnp 到儲值咭係唔係都係三至五日就得?
使唔使預一個月?合約期完結日同結算日有咩位要留意?
唔該哂
sim world咪收緊官網個價
https://web.three.com.hk/prepaid/intcard/index.html

simworld咪又係用券

雙卡可以啊,你講嘅方法都可以

3上台去萬能咪同台要過冷河

MNP3-5日工作日,差唔多啦

結算日嗰啲問返舊台CS最好
唔該你
重以為好似sosim咁可以用信用卡入錢添…
買張新係唔係大家常用做法?
貴過買新,有咩情況會有人續plan ?
可以用信用卡,應該要經alipay嗰啲,不過買券suppose最抵

我有時都會續plan,最基本咪部機單卡,懶得成日mnp
另外我本身用緊萬能hold住個number,用咗幾年儲咗幾百蚊咪拎黎開下plan
用左2張卡半年後感
一張三萬
一張hkmobile

塔地鐵三萬完勝
Hkmobile 同csl 一樣人多就load 空氣
咁sosim 都幾多回贈喎
可惜用唔到咁多…
點解萬能咭無咩回贈?
萬能咭hold number 有咩plan ?
買券平過就咁增值咪當回贈

3萬1年增值1次50+5券就得,唔一定要開plan
要keep no. 萬能卡通常係當主卡通話用,玩到雙卡用另一張上網就得,用完即棄
養number嚟講都唔係最平喎?
入咗嘅錢可以開咩plan ?
40蚊左右ok啦,萬能有無限通話叫多啲彈性,有咩plan咪又係官網嗰啲
咁唯有通話卡都買少少數據嚟用
3萬能卡平就係平, 但有少少唔方便仲要買增值劵, 反而會偏向3DIY
請問儲值卡唔見咗張細卡,得返張大卡,可以點樣搞到MNP?? Thanksss

張儲值卡係之前CMHK派個啲抗疫卡,問過cs 話唔可以補領返。 所以想試下可唔可以轉去其他儲值咭 keep 返個no.

Ps: 平時純粹用黎收sms,所以唔想上台。
有大咭就得,但冇細卡收唔到sms用嚟認證
呢d 卡應該唔俾轉
你問下cs 有無得轉走先
啱啱問咗cs 話可以轉走。

上網睇到IMC睇大卡就搞到MNP,係咪去佢地門市搞就得嫁啦? thanks
小弟上年買左張valueGB用
今年5月到左期個排無用緊個部電話
想問依家有咩方法開通返? 最主要係用返同一個電話號碼
貴plan即係幾錢?
$200+?
唔知點解成日有人講用lucky/diy/sosim養number
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞