儲值卡/上台資訊區(32)

1001 回覆
15 Like 6 Dislike
想問下用3hk上台plan 想帶走號碼,
高用量應該轉邊張好?
唔續約佢最後一個月會收正價?
btw我真係一個月用成45十gb
請問大家如果係鸭liu街儲值卡(A)
MNP射去3HK SOSlM/3DIY儲值卡(B)

新卡(B) 需要和舊卡(A)一樣嗎?
請問大家如果係鸭liu街儲值卡(A)
MNP射去3HK SOSlM/3DIY儲值卡(B)

新卡(B) 實名资料即RNR需要和舊卡(A)一樣嗎?
「除完再實」只會令服務暫停?
除完舊名,再轉名做實名是否可行的?

怕失去主号
好心你咪撚覆條支那狗啦,係咁打殘體字
係咩黎?
想請教吓 近排公司派咗我去深圳做嘢,工作時間都會喺深圳,收工有時會返香港嘅屋企 或者直接喺深圳嘅酒店瞓。

所以我想問有冇咩儲值咭/儲值咭組合 可以方便我咁樣兩頭走

本身睇過上台plan, 大陸上網數據又好似好少。但係喺大陸買嘅電話卡又冇得翻牆

所以上嚟睇吓有冇辦法
雙卡第二張卡用鴨聊佳中國數據卡
中國夠數據用? 返工 工時長過回港 返到香港瞓覺時間多

上面應該問返佢公司大陸同事比較好囉
3仔萬能卡:
服務更新通知:由2023年7月5日起,本地網內免費短訊服務(500個/30日)將會取消,網內短訊收費(每個
$0.3)維持不變,網外短訊收費則調整至每個$0.7。

想問係咪即是香港收短信都要收0.3一個以後?

1DD服務通知:中國政府近期積極打擊欺詐電話,採取嚴厲措施。以儲值卡國際直撥電話 (DD)至中國內地
服務已被暫停,直至另行通知,而我們作爲1DD服務
供應商之一亦受到影響。

想問係咪即是開左一卡2號,都係暫時打唔到大陸電話?
收短信唔駛錢
收短信唔駛錢
收短信唔駛錢
我試過落到地庫食嘢我csl朋友支移
兩個都係5g佢收兩格上唔到網,我收四格有4xMbps
搞到要share Wi-Fi俾佢
答你第2條問題
一卡兩號淨係俾號碼你收sms架咋
打出接聽要有大陸通話分鐘
sosim唔係攞嚟養號碼 完。
Thx Ching
做乜咁多負皮?
係咪大陸野唔問得?
Thx Ching

有冇伏?
邊道派?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞