儲值卡/上台資訊區(32)

1001 回覆
15 Like 6 Dislike
可以
唔知有無記錯…
之前有$33同$36 plan
而家得$38?
加咗5蚊啲數據plan
鍾意DIY入信用卡自動續期,唔洗煩
diy去澳門仲可以$10/日,唔洗轉卡
香港用的頻段係1800Mhz (Band 3)和2600Mhz (Band 7) 的FDD-LTD
https://upsangel.com/mobile-portable/mobile-network-mode-band-summary/
吓冇B1 B3 B7會好撚慘喎
請問有冇IDD推薦比老人家打? 邊間抵?最少都要100分鐘 或逐分鐘計
本身有用緊CMHK
打返大陸?

而家無啦

大陸ban 左儲值卡idd
唔怪得wechat call Skype 都唔得

即係一定要搵電訊公司果啲信京點睇
未用過
而家用到咩
IDD? 點解唔直接用徵信傾?
大陸老人家唔識
想問有無人用緊ABC 5蚊一個月
啲增值券係咪出到明年9月嗰批之後就無
mysim(cmhk)同sosim(3hk)
你地推薦邊個?
有無用家講下
準備開定 (33) , (32) 差唔多用完,多謝咁多位

https://lih.kg/3442739
無人答到你,你買張 sosim 試下先, $33 一個月,好用就轉現有號碼過去,唔好用就試第二間,試到滿意為止先轉
如果想問美國水貨手機,我都識少少,可以幫下大家

買美國水貨手機,重點係 unlocked phone , locked 左就要付款找公司才有辦法解鎖,所以如果真係要買,一定要留意 unlocked

巴打講緊頻段啲問題,要留意 4G 和 5G 的頻段
4G 通常係 B1, B3 和 B7 ,如果唔係,係好大機會收唔到
5G 通常係 N1, N28, N78, N79 和 N257 ,如果唔係,係好大機會收唔到

不過即使收到,都唔一定可以用到,最大啲例子係 Pixel Phone ,因為公司政策,所以鎖左非銷售地區 5G ,香港係用唔到 5G 啲

另外有啲 Samsung 手機或平板,例如 A22 5G 強調可以用到 5G ,但買左返嚟,都係用唔到香港 5G ,所以有時就係撞手神,你唔知可唔可以用到
$38
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞