儲值卡/上台資訊區(32)

1001 回覆
15 Like 6 Dislike
睇左第一頁未?
ClubSIM 可以做運動來養號
有冇iphone 14系列用家分享吓雙卡使用情況
因為嚟緊會換15系列

而家用緊iphone 11行雙卡
卡1純通話有VoLTE, 卡2純數據LTE

最困擾情況就係用卡1講電話, 卡2會冇咗信號, 搞到講電話就上唔到網

其實想轉番1張sim card算, 但想揀1張有曬VoLTE、留言信箱又唔洗兩樣都要加錢

Moremobile 5g好近磅但唔知有冇留言信箱服務
我都係呀
長期收得兩格我仲要啱啱新簽

點算好?
唔係格數問題 係qos 問題
Prepaid卡連volte都可以lag聲
仲要勁明顯
iPhone仲要冇得熄volte先攞命,句句斷兩粒字
你唔會想熄
佢個3G潛水潛到爆
csl都係因為個3G通話太劣比人投訴
所以先免費放晒volte同vowifi比儲值卡
用緊3台 $118 7gb後限速到不高於42Mb
多數去港島綫觀塘綫
有冇邊張卡好介紹
試下diy,$270年卡100GB
我反而有興趣cls點可以搞到儲值卡連volte都可以lag
去到d非繁忙地區先冇事
一樣 用一張卡打電話 另一張卡會冇signal
但收線有返signal既速度快過11
亦都冇左11個雙卡假signal問題
始終係Broadcom modem
我成日覺得club sim唔比你用留言信箱係特登
我係13, 一樣係咁
因為我都幾常會用藍芽講電話然後同時上網check其他野
我通話卡(3萬), 另外買左一個唔係好大既年plan
然後allow cellular data switching, 佢係卡2講緊電話無data嗰陣會自動跳返去卡1
結果都係用錢黎解決, 唔知有冇其他方法
有冇人試過 鴨聊佳開咗卡之後點樣MNP?
不過好似要比手續費間鋪??
自由烏同ValueGB都係用SmarTone network的,屋企人用緊都話收得唔錯
市面上大部分手機不論 iPhone 定 android 都係雙卡雙,換言之,待機就可以兩邊有信號,一講電話時就只能用一邊,另一邊會冇信號,直至收線就會兩邊都有翻

要做到雙卡雙唔係冇,不過選擇唔多,同埋兩張卡各自一粒晶片獨立一 set 天線,舊電應該倒水咁倒同唔符合成本效益
11 Intel modem
原來係咁
係, 間間唔同手續費
可以試鴨寮街排檔果間
$105蚊MNP+10G 4G+2000分鐘
如果雙卡機就另買$160 有120G 4G+2000分鐘

加埋$265有排玩

固定位置接收穩42M, 但移動緊就無3既5G咁穩定
玩左幾年懶左都係上台算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞