儲值卡/上台資訊區(32)

1001 回覆
15 Like 6 Dislike
想請教下各位巴打
而家我用緊自由鳥600MB (之前有600GB rollover data唔記得係截數日前轉走而家無哂...)
想轉去7仔clubsim + valuegb副卡,再轉過去valuegb
轉果時有無咩野要留意 sosad
如果我而家係上台用緊3想轉去sosim. 就算張約仲有大半年先完,我係唔係都可以隨時經上網自行轉台?
唔會有咩額外費用?
3 同 SoSim 當同台,冇得就咁轉架喎
過冷河用sosim, 唔好用clubsim
volte其實喺咪好大分別
用緊sosim 諗緊要唔要買
當你試過打打下電話要上網搵嘢 就會覺得好需要
如果只係用一個月,要無限速,可以share hot spot ,高用量80gb以上,要有埋通話,邊張卡岩用
CMHK
$88 本地月費儲值卡 - 惠康賣 $60 (買 1 送 1 ),本地 80GB 數據 + 1000 分鐘通話 + 2300-0700 任用數據,呢張增值唔抵

3 萬能儲值卡
本地 1 個月 80 GB + FUP 有 3.6 Mbps (黑紅卡) - 街價 $50 左右,送 1000 分鐘,增值卷賣 $80 增 $110 送 1000 分鐘
依兩張都係得42mbps 要唔限速真係要揾各台啲5g sample card
最快的話應該係鴨聊佳 5G 咭?
自由鳥啲月費雖然ok, 但係外遊每日得500mb

有無邊間儲值卡或者台係本地外地都ok?
而家自由鳥冇咗舊客$120 12GB
得返$120 6GB 好貴

有咩儲值卡抵屌?想轉so sim
知唔知sosim有無Wi-Fi call
沒有
98蚊16GB喎
呢個係俾新客
上上年join果陣有優惠係$120 12GB
問過要cut咗再join先有$98 16GB
本身用開smartone 2mb 無限plan. 純粹係出街同返工上網用

發現自己一個月都會用到20gb 左右,通話分鐘每個月唔過200

如果想轉做儲值卡,係咪喺樓主list 高用量嗰度搵一張就最合適
yup
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞