儲值卡/上台資訊區(32)

1001 回覆
15 Like 6 Dislike
無問題,睇你鐘意咩台,不過鴨聊佳應該有張120gb,唔知會唔會平啲,起碼可以用耐啲先換卡
屌 太遲睇到, 岩岩join 完 1+1 GB 上網plan$350/月費簽左3年
我用so sim 唔好?
so sim都加到$50仲要有時好慢
ValueGB會唔會有機會有埋VoLTE 有埋對於我黎講就幾完美
呢個你可能要問返 Smartone 幾時 phase out 3G
你邊度見到sosim加到$50?
睇錯自膠
搭單問下 用3萬同激
續3萬係要 8gb data ($65)+ volte ($65)plan
先可以3萬講電話唔斷上網?
你嘅意思係用雙卡,用3萬養號再買8+3同volte plan?
咁應該work嘅,係貴左幾十蚊囉,我記得好耐之前睇過post係話雙卡都有機會做到一邊打電話一邊上網,不過我無試過,我揾揾先
原本截數日,23/3

合約到期日16/4

16/4轉第二個合約生效ok?
我覺得已經夠好
我諗暫時香港應該冇一個台會2G 3G全cut咁進擊
Pixel個啲會即時死亡
咁既情況 睇黎我玩單卡好啲
因為間唔中要講電話 但又唔想因為講電話斷網
不過有啲機真係雙卡雙通,Honor Magic5 Pro好似就係
你用幾多數據先

通話係唔係一定要 VoLTE

如果你一定要用 VoLTE, 用 SoSIM 好啲, 因為

$38 x 12 + $65 再除 12 = $43.4 就可以本地無限用 VoLTE 和 60GB 42mb 數據

如果唔洗 VoLTE, HaHa Sim 都 OK 啲, 速度就答到你, 無用過
咁咪要比多1個月
儲值卡嚟講, 唔一定, 因為用 4G 網絡唔等於有提供 VoLTE, 要睇網絡供應商有無提供, 部分有提供啲可能會當增值服務咁要加錢
單卡版可以用 3 萬 60 日 plan, FUP 90GB +「歡樂通宵」無限數據 x 6 次 + 365 日 VoLTE 無限通話, 360 日收 600 + 65, 但增值卷有平, 80 可以增 100, 所以 560 增 700, 大約 46 一個月, 應該可以滿足要求
咁樣好似同sosim 差唔多
係勝在 3萬係全速4G?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞