儲值卡/上台資訊區(32)

1001 回覆
15 Like 6 Dislike
所以要睇你用唔用外遊數據, 如果要用, 3 萬; 唔用就可以用 so sim
依家用diy, 每年10000分鐘要慳住洗,清問小熊攔截來電set「直接掛斷」,跟住飛留言信箱,扣唔扣分鐘?
DIY飛留言會扣分鐘
直接攔截cut線呢?
總之一飛留言就扣
咁就下個截數日cut就唔使俾多一個月?
如果手機直接cut線無飛線呢?
打黎果個一去到留言信箱就扣
想問下diy飛線係唔係不能逐個條件set?
一定要set哂同一樣?
點解頭post冇哂圖既?以前易睇d
截數日 23 號, 22 號或之前要成功轉走, 16/4 轉就唔洗罰提早解約費, 23/3 已經俾左由 23/3 至 22/4 的月費, 所以 16/4 轉 OK, 22/4 轉都 OK
想請教吓目前係HKBN上台, 打算轉一個好平既卡, 可以通話
然後後加一張VALUE GB單純上網

本身都有諗不如直接轉VALUE GB算, 不過考慮到如果轉左VALUE GB, 如果有朝一日要再轉台要蝕50蚊, 而且到時增值就肉隨針板上, 所以咁樣打算

請問WORK唔WORK 或者有無乜野要特別注意? thanks

使用既卡:
1. Lucky Sim
本地 5GB / 年卡 - 街價 $35 左右,送 2000 分鐘可以用 1 年
3. Valub GB
本地 200GB / 年卡 - 街價 $200 左右,送 3000 分鐘可以用 1 年
HKBN 啲 plan 有分用 SMT, CMHK 或 3 啲網絡, 轉台前要搞清楚, 主卡轉 lucky sim 好穩陣

另外, 想問你平時有無外遊習慣, 例如去台灣, 澳門或北上, 如果有啲話, 可以主卡轉一張有 4 地旅遊 plan 啲卡, 方便隨時使用
ValueGb應該改咗0蚊都轉得走了

你係諗住mnp主號去lucky?mnp就應該唔止35蚊喎
Thank you 我應該係HKBN-SMT
Lucky Sim通話正常?我通話時間好有限

無乜外遊 大陸我有大陸電話卡養號,上去就用數據日包
哦,你覺得我可以直接用ValueGB?
我通話好少⋯⋯可能一個月1-2小時。
我係頭PO睇返嚟嫁,咁你係咪覺得我直轉VALUE GB好啲?
都可以,不過valueGb續plan貴過買新卡,睇你點揀,重點係正路唔會用lucky養號,唔知點解成日都有人咁問
// 旅遊 Sim 係唔係需要作實名登記?
關鍵在於有無使用香港流動數據服務 //
買左張sosim 轉左做5日外遊
請問係咪唔駛實名登記, 出國就用到 有冇咩要注意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞