英國留學visa問題

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
頂我9月12號開學
到依家仲未收到CAS 機票又唔敢買住
唸住30號收到CAS即刻上網填表 31號比幾舊水walk in搞快證
有冇巴打知簽證中心係咪8am開 walk in早2個鍾排隊夠唔夠
其實係咪可以預定自己黎唔切開學

睇個勢 快證都黎唔切
頂我9月12號開學
唸住30號收到CAS即刻上網填表 31號比幾舊水walk in搞快證
有冇巴打知簽證中心係咪8am開 walk in早2個鍾排隊夠唔夠

你快d催下你學校出cas喇,可以walkin既,但要照上網約左appointment先,walkin比多375$同埋每份文件收你$250,下午2點前要上到去
加油!
頂我9月12號開學

walkin要3點後 你2點至2點幾去都得
你可以填咗表先 都幾多野填
學校要30先比到CAS你?
頂我9月12號開學

你快d催下你學校出cas喇,可以walkin既,但要照上網約左appointment先,walkin比多375$同埋每份文件收你$250,下午2點前要上到去
加油!

每份$250有幾多份
頂我9月12號開學

佢唔係有名額架咩我唸緊好唔好12點到排隊驚冇壽
CAS我估佢30應該有
頂我9月12號開學

佢唔係有名額架咩我唸緊好唔好12點到排隊驚冇壽
CAS我估佢30應該有

你有冇打長途去催?send email佢通常當你無到。
頂我9月12號開學

加油!

每份$250有幾多份

每份supporting document當一份,三四份走唔甩
9號普通證
啱啱check竟然decided 左
係咪好快收到架喇
唔知趕唔趕到11號飛呢

YAAAASSS 緊張到我鄧你開心
我10號普通 7號一定要番到英國

9號普通證 Decided 希望巴打你快啲攞到

收工 都係not recognised 下星期二繼續

上面有巴絲19,20號(星期六日)decided
我會繼續努力

星期六日都有結果岀?

我就係20號出decided
見到係星期日出我都有d擔心
會唔會係reject左我所以星期六日有結果....真係好擔心

唔駛驚啦 焦糖絲都係20號decided 佢都收到你應該都好快

英國佬星期六日都開工?
9號普通證
啱啱check竟然decided 左
係咪好快收到架喇
唔知趕唔趕到11號飛呢

YAAAASSS 緊張到我鄧你開心
我10號普通 7號一定要番到英國

9號普通證 Decided 希望巴打你快啲攞到

收工 都係not recognised 下星期二繼續

上面有巴絲19,20號(星期六日)decided
我會繼續努力

星期六日都有結果岀?

我就係20號出decided
見到係星期日出我都有d擔心
會唔會係reject左我所以星期六日有結果....真係好擔心

唔駛驚啦 焦糖絲都係20號decided 佢都收到你應該都好快

英國佬星期六日都開工?

唔肯定 但有巴絲係 19 同20 system轉decided
所以呢2日得閒check下睇下有無希望
有冇快證手足知道如果4/9先上centre交document會唔會趕得切22號飛?
25號開學
有冇快證手足知道如果4/9先上centre交document會唔會趕得切22號飛?
25號開學

冇人可以答到你..
25號開學

UKVI 5月既Stat會話你知得
但呢個月既stat會話你知肯肯定唔得

所以唔sure
同學校備定案喇
25號開學

你使唔使拎brp? 如果要拎brp好似唔可以22號先到英國。。。。
想問
8月21整 普通
無收過email
岩岩用左條link check 佢話24已經decided
咁係咪代表我好快會收到☹️ 好緊張買左機票先見到呢個po
想問
8月21整 普通
無收過email

冇收到email但decide左😮
25號開學

你使唔使拎brp? 如果要拎brp好似唔可以22號先到英國。。。。

我25後先做enrolment呀
想問
8月21整 普通
無收過email

仲快過8月頭/中既快證
想問
8月21整 普通
無收過email

係 我無收過email 好擔心 但見到佢decided
想問
8月21整 普通
無收過email

絲打幾號開學?
想問
8月21整 普通
無收過email

絲打幾號開學?

月中啊 但買左機票早啲去
想問
8月21整 普通
無收過email

絲打幾號開學?

我都月中 早你一日做快證仲擔心緊
想問
8月21整 普通
無收過email

絲打幾號開學?

果日聽到啲staff 話做左快証都要兩個幾星期 又諗住仲帶時間無做😕 你係master. ?
A level 開哂學之後應該會正常返
想問
8月21整 普通
無收過email

絲打幾號開學?

果日聽到啲staff 話做左快証都要兩個幾星期 又諗住仲帶時間無做😕 你係master. ?

Master 18號開學諗住15號去
打算等埋visa先買機票同搵accommodation

UKVI好似已經通知唔同大學有significant delay同會批下星期開學既人先
我以為你下星期所以咗快decided
8月9普通證
22號收第一封email
岩岩用link check decided
8號就飛希望收得切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞