英國留學visa問題

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
星期二快證到依家都未收到confirmation email

因為打風?但星期一又放假
個個英國frd都叫我老定啲 最遲兩個禮拜就有 睇黎佢地未知依家咩境況
個個英國frd都叫我老定啲 最遲兩個禮拜就有 睇黎佢地未知依家咩境況

好難老定 仲係not recognise呀 diu

好難老定 仲係not recognise呀 diu

not recognised

早一兩年去就可以老定
我張CAS寫Nationality係HK但我用BNO申請 上面寫Nationality係British National (Overseas)
會唔會出事

我直情俾人寫咗China 要學校係CAS上面add note話nationality should read Hong Kong

但我仲未有消息 所以唔肯定

大學CAS都寫咗係china,問過immigration話唔會影響
我張CAS寫Nationality係HK但我用BNO申請 上面寫Nationality係British National (Overseas)
會唔會出事

我直情俾人寫咗China 要學校係CAS上面add note話nationality should read Hong Kong

大學CAS都寫咗係china,問過immigration話唔會影響

上個月搞掂successful
會唔會出事

交咗full set document定document under differentiation arrangement?
會唔會出事

交咗full set document定document under differentiation arrangement?

full set document 不過唔關事,只要你passport有顯示香港,同有出世紙等身分證明文件就無問題架啦
會唔會出事

full set document 不過唔關事,只要你passport有顯示香港,同有出世紙等身分證明文件就無問題架啦

冇交出世紙
今日個application centre打仗咁
之前打風啲人改期 企都無位企
仲有如果大家咁好彩係佢地收件後又未寄出的話...可以嘗試上去攞passport
最佳時間係下午12點

但應該幾時上去 收到第二封email之後果日?

佢嘅意思大概係白撞上去
好似我咁知道decided左一星期
又急嘅就可以行過上去問
因為香港個面隨時收到你個passport
而你又要係佢send email俾你前
上去截住自己本野
截到可以買六合彩
會唔會出事

冇交出世紙

放心啦,條友話cas寫china絕對唔會因此拒絕你申請架,我確認完先交既
9號普通證
啱啱check竟然decided 左
係咪好快收到架喇
唔知趕唔趕到11號飛呢
9號普通證
係咪好快收到架喇
唔知趕唔趕到11號飛呢

YAAAASSS 緊張到我鄧你開心
我10號普通 7號一定要番到英國
8月1上去交野 14號收到第一封email
之後用上面條link話17號轉左decided
但係完全冇晒聲氣

同我情況一樣

絲打你glasgow?

係呀

我都係 不過係foundation
9號普通證
係咪好快收到架喇
唔知趕唔趕到11號飛呢

我會定時update,你都要加油呀
9號普通證
係咪好快收到架喇
唔知趕唔趕到11號飛呢

大家興奮到中六合彩咁
9號普通證
係咪好快收到架喇
唔知趕唔趕到11號飛呢

大家興奮到中六合彩咁

係興奮過中六合彩
16號做快證 第二日收到第一封email
但之後就冇消息
book哂1號機票酒店去日本11日都好可能冇得去

我都係book咗去旅行
不過我打定輸數了

好似有得自己hold住本passport
上centre問下

唔係只係限上左centre頭十日咩
之後點都要去比佢痴貼紙架

如果有得截糊就好

整個陣個staff問我收passport 有冇問題
咁點都再比佢痴㗎啦 又冇預咁耐
咪話冇問題
有問題又點呀
9號普通證
係咪好快收到架喇
唔知趕唔趕到11號飛呢

9號普通證 Decided 希望巴打你快啲攞到
我因為ug啲文件遲遲唔出…
搞到24號先先上center交資料整快證
想問係咪無乜機會趕到10/9班機
ps 無bno
我因為ug啲文件遲遲唔出…
搞到24號先先上center交資料整快證
想問係咪無乜機會趕到10/9班機
ps 無bno

無絕對既 樓上都有巴打快證2個星期 祝你好運呀巴打
9號普通證
係咪好快收到架喇
唔知趕唔趕到11號飛呢

收工 都係not recognised 下星期二繼續
9號普通證
係咪好快收到架喇
唔知趕唔趕到11號飛呢

收工 都係not recognised 下星期二繼續

上面有巴絲19,20號(星期六日)decided
我會繼續努力
希望快啲拎到 啱啱上網睇啲機票貴左勁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞