英國留學visa問題

1001 回覆
5 Like 2 Dislike

17號decided喇
前面有巴打decided左兩星期先有passport

係咪我
簡直係煎熬 仲晒左我勁多錢打電話

巴打,你打電話崔有冇用

建議你decided後等夠10個working days先再打去催
我未夠十日打黎班仆街都係叫我等
最尾係佢話過左十日會幫我send email去催 不過要等最多15個working days 但我第二日晚就收到email話我本passport寄左出黎

其實我想知....你搞左個半月係咪漏交件定係特殊情況etc?

我係交漏左IHS..果時唔知頭唔知路咁填 應該係將個course end date寫左2017年令到我成個course少過6個月 我又冇為意 當時以為master唔駛交 過左幾日硬係覺得唔對路先去check.. 最慘係send完email d人都係叫我等

IHS係咪online apply個陣交錢就ok
原來你都係master

係呀 online 交左就得
等visa等到我精神緊張
準備去倫敦乞食

我最近都訓得好差
仲好燥底
16號做快證 第二日收到第一封email
但之後就冇消息
book哂1號機票酒店去日本11日都好可能冇得去

我都係book咗去旅行
不過我打定輸數了

好似有得自己hold住本passport
上centre問下

唔係只係限上左centre頭十日咩
之後點都要去比佢痴貼紙架

如果有得截糊就好

我都想截鳩佢
其實點check係咪decided,佢會寄email??

前幾頁有條link嫁
打哂GWFxxxxxx去check

update一下先
8月2申請 普通證
14號收到第一個email
尋日email問application status
今日答覆話decision made
但就未收到official個封email

巴打可唔可以試下你個GWF Code係咪Decided?
https://contact-ukvi.homeoffice.gov.uk/app/visa_application/checkvisastatus

因為如果有decision係會見到 Decided 既樣 但未有decision就會show "Reference number not recognised"

想試下呢個system係咪早過email Thx

上面有巴打貼嘅
仲係not recognised

same

same

成個癲婆咁 英國時間09-1700 每半個鐘就refresh個個網

same

幾號apply 比啲心理準備我

巴打,你打電話崔有冇用

建議你decided後等夠10個working days先再打去催
最尾係佢話過左十日會幫我send email去催 不過要等最多15個working days 但我第二日晚就收到email話我本passport寄左出黎

其實我想知....你搞左個半月係咪漏交件定係特殊情況etc?

我係交漏左IHS..果時唔知頭唔知路咁填 應該係將個course end date寫左2017年令到我成個course少過6個月 我又冇為意 當時以為master唔駛交 過左幾日硬係覺得唔對路先去check.. 最慘係send完email d人都係叫我等

原來你都係master

準備去倫敦乞食

我最近都訓得好差
仲好燥底

整下清單睇下有d咩可以帶去英國過下日子啦

same

10號 普通 記得你好似都係9定10?

same

9 有消息會係度講

same

唔好灰心呀

same

唔好灰心呀

多謝大家一齊聽大家叫春

same

9 有消息會係度講

巴打,你打電話崔有冇用

原來你都係master

準備去倫敦乞食

我最近都訓得好差
仲好燥底

整下清單睇下有d咩可以帶去英國過下日子啦

checklist已整

2/8 普通證
16/8 第一封email
20/8 Decided
但係到依家都無第二封email
去post tracking又話所查詢的郵件未有記錄
都唔敢買機票

2/8 普通證
16/8 第一封email
20/8 Decided
但係到依家都無第二封email
去post tracking又話所查詢的郵件未有記錄
都唔敢買機票

2/8 揮手
14/8第一封email
17/8 decided
然後........
vfs收幾點 去緊佢地
我上centre交野果陣都有個媽媽係度開啲職員炮

update一下先
8月2申請 普通證
14號收到第一個email
尋日email問application status
今日答覆話decision made
但就未收到official個封email

巴打可唔可以試下你個GWF Code係咪Decided?
https://contact-ukvi.homeoffice.gov.uk/app/visa_application/checkvisastatus

因為如果有decision係會見到 Decided 既樣 但未有decision就會show "Reference number not recognised"

想試下呢個system係咪早過email Thx

上面有巴打貼嘅

Thanks
我上centre交野果陣都有個媽媽係度開啲職員炮

雖然話就話上去炮轟佢地
但其實都真係唔關佢地事
係英國個邊又慢又唔知點咁
香港呢邊好爽手

不過真係好激氣囉 預自己下星期飛
一早睇住啲機票都無用 係咁貴又唔敢買
仲要就快賣哂

same

9 有消息會係度講

我都係9號 仲係not recognised

same

成個癲婆咁 英國時間09-1700 每半個鐘就refresh個個網

我都係,一日都check成十鳩幾次

same

有無打埋Gwf呀
我之前無打 check十世都not recognised

same

有無打埋Gwf呀

直接係application page個度copy架喇

same

有無打埋Gwf呀

直接係application page個度copy架喇

快嫁喇 好快有好消息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞