英國留學visa問題

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
今日個application centre打仗咁
之前打風啲人改期 企都無位企
仲有如果大家咁好彩係佢地收件後又未寄出的話...可以嘗試上去攞passport
最佳時間係下午12點

拎到啦?

未呀......唉就癲喇!

same

成個癲婆咁 英國時間09-1700 每半個鐘就refresh個個網

我都係,一日都check成十鳩幾次

有無打埋Gwf呀
我之前無打 check十世都not recognised

直接係application page個度copy架喇

快嫁喇 好快有好消息

英國佬開工喇 又係時候F5 btw下星期一bank holiday 又無左一日 兇多吉少

又多一日 molamola

仲有香港打風呀
利伸識人做agent
今年apply tier 4 visa既仆哂街
香港office好混亂 電話都無人聽

補充 比多二千做快證 兩個星期都係無

有個巴打8月4快證仲未搞掂
有位絲打同日普通證本passport已到手...
究竟發生咩事
利伸識人做agent

究竟發生咩事

真心唔知邊個stage出事
有個indonesian frd又係讀pg 係果度交文件時 個度個vfs都話3個星期以上
老老柒柒,香港人有冇得番大陸搞,我見大陸人搞tier 4快證,3日到手 好撚唔公平呀屌

好似一定要home country 做
List有Hong Kong, China 就唔適用
應該係...
如果個status係decided
照計係咪唔會要補文件
突然記得我唔需要ielts
但我交左AL俾學校睇
但CAS無提過
照計係咪唔會要補文件
但我交左AL俾學校睇
但CAS無提過

雖然係decided個result係要拎到passport先知
可以彈返本passport入面冇visa 另搭一封refusal letter

我都好擔心 我只交咗CAS App Form Passport同TB Test
利伸識人做agent

究竟發生咩事

因為做轉左scan文件過馬尼拉
以前係將d文件sd哂過去
依家scan野但d職員成日自己scan漏之後話你文件唔齊 一唔齊就gg 會整成世都未整到 唔知條隊點排
照計係咪唔會要補文件
但我交左AL俾學校睇
但CAS無提過

CAS有寫話 需唔需要英文能力證明 我個張就話咩undergrad level earned from english speaking country
利伸識人做agent

究竟發生咩事

依家scan野但d職員成日自己scan漏之後話你文件唔齊 一唔齊就gg 會整成世都未整到 唔知條隊點排

香港office係指邊個既office
利伸識人做agent

究竟發生咩事

咁decided照計唔會唔齊
利伸識人做agent

究竟發生咩事

如果要你加野既話應該一早email左你啦
利伸識人做agent

究竟發生咩事

如果要你加野既話應該一早email左你啦

咁唔需要擔心呢個可能
如果無收到email 話唔齊就無咁驚
但如果唔齊就gg
不過依家問題係齊文件都係遲到仆街
如果無收到email 話唔齊就無咁驚
但如果唔齊就gg
不過依家問題係齊文件都係遲到仆街

我頭先上centre問野個陣都算做左好事...
係咁同人講做快證
好多人以為快證仲係3-5個工作天
話仲有時間唔急
我同佢地講快證都要兩到三星期個個都
學校問咗home office話而家會搞咗下個禮拜開學嗰啲先
學校問咗home office話而家會搞咗下個禮拜開學嗰啲先

英國佬做野真係慢到嘔
咁都正常嘅 有啲今個星期開左學
但都係個句decided就快少少寄啦
每15分鐘check email好痛苦

巴打你邊間學校?咁好既,打去幫手
我學校同我講30號唔到唔洗去

英國佬做野真係慢到嘔

絲打你幾時開學

我就係下星期開學,home office係會搞所有下星期開學既申請定點??

ICL啊 你邊間啊咁刻薄?

ICL啊 你邊間啊咁刻薄?

durham

英國佬做野真係慢到嘔

仆街啦人地星期一仲放假
今日個application centre打仗咁
之前打風啲人改期 企都無位企
仲有如果大家咁好彩係佢地收件後又未寄出的話...可以嘗試上去攞passport
最佳時間係下午12點

但應該幾時上去 收到第二封email之後果日?
星期二快證到依家都未收到confirmation email
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞