英國留學visa問題

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
我想知係咪check status個website係會快過decision made既email知道個application status

我8月4申請快證 係同日收到confirm個email
之後就咩都無收過
個application status一直keep住係open
但宜加連決定都未有 咁幾時先可以收翻本passport
仲係not recognised

same

成個癲婆咁 英國時間09-1700 每半個鐘就refresh個個網

我都係,一日都check成十鳩幾次

有無打埋Gwf呀
我之前無打 check十世都not recognised

有呀,都係not recognised
有冇人快證係8-10working days拎返?
想問下今年轉咗啲咩咁頂癮,個個賴晒嘢咁嘅

7月有巴打試過,但8月黎講係未聽到有人有

7月有巴打試過,但8月黎講係未聽到有人有

唉改定機票 希望14working days ok
小弟8月7申請既 岩岩check左status係decided 請問正常係咪好快就拎得返passport? 麻煩晒
小弟8月7申請既 岩岩check左status係decided 請問正常係咪好快就拎得返passport? 麻煩晒

應該係一星期內拎到既,你快證?
我張CAS寫Nationality係HK但我用BNO申請 上面寫Nationality係British National (Overseas)
會唔會出事

我直情俾人寫咗China 要學校係CAS上面add note話nationality should read Hong Kong

但我仲未有消息 所以唔肯定

普通證
利伸識人做agent
今年apply tier 4 visa既仆哂街
香港office好混亂 電話都無人聽
利伸識人做agent
今年apply tier 4 visa既仆哂街
香港office好混亂 電話都無人聽

補充 比多二千做快證 兩個星期都係無
其實我個visa application只係attach左degree transcript 一份野咁大把 唔明check乜要咁耐

我連transcript都冇交 打算differentiation arrangement 可以唔駛俾 怕上面十一月既date of conferment拖死個application
我張CAS寫Nationality係HK但我用BNO申請 上面寫Nationality係British National (Overseas)
會唔會出事

我直情俾人寫咗China 要學校係CAS上面add note話nationality should read Hong Kong

但我仲未有消息 所以唔肯定

希望大家都過到

We pray in the name of Jesus

普通證

巴打,你咁好彩咁快既
其實我個visa application只係attach左degree transcript 一份野咁大把 唔明check乜要咁耐

我連transcript都冇交 打算differentiation arrangement 可以唔駛俾 怕上面十一月既date of conferment拖死個application

今年好多人呢個情況 包括我
今日個application centre打仗咁
之前打風啲人改期 企都無位企
仲有如果大家咁好彩係佢地收件後又未寄出的話...可以嘗試上去攞passport
最佳時間係下午12點
仲係not recognised

same

成個癲婆咁 英國時間09-1700 每半個鐘就refresh個個網

有無打埋Gwf呀

直接係application page個度copy架喇

快嫁喇 好快有好消息

英國佬開工喇 又係時候F5 btw下星期一bank holiday 又無左一日 兇多吉少

未必...我decided過左一星期
焦糖絲打用左4日就攞返
今日個application centre打仗咁
之前打風啲人改期 企都無位企
仲有如果大家咁好彩係佢地收件後又未寄出的話...可以嘗試上去攞passport
最佳時間係下午12點

拎到啦?

same

有無打埋Gwf呀

直接係application page個度copy架喇

快嫁喇 好快有好消息

英國佬開工喇 又係時候F5 btw下星期一bank holiday 又無左一日 兇多吉少

又多一日 molamola
老老柒柒,香港人有冇得番大陸搞,我見大陸人搞tier 4快證,3日到手 好撚唔公平呀屌

普通證

巴打,你咁好彩咁快既

希望真係掂la 但decided會唔會係reject左架 我28號先係第15日working day 希望各位巴絲都如期拎到visa
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞